tip

De betere country, blues en folk op festival Rootzz

Mezz presenteert in oktober alweer de vijfde editie van het eendaagse indoor festival Rootzz, dat zich richt op de betere hedendaagse country, blues, folk en alle andere soorten rootsmuziek.

Wanneer: 29 okt Breda

Wie? Baptiste W. Hamon, Jesca Hoop, Alberta Cross, Dig Deeper, Nathan Kalis

Waar? Poppodium Mezz – vandaar ook de dubbele zz.

Waarom? De typische rootsartiest haalt de mosterd in het zuiden van de VS – en op een of andere manier valt dat in het zuiden van Nederland dan altijd net even wat beter op z’n plaats dan elders. Welke stip op de kaart je ook thuis noemt maakt toch geen donder uit, zo bewijst de onnavolgbare Baptiste W. Hamon uit Parijs. Hij mengt Franstalige chansons met country en Americana in de geest van Townes Van Zandt. Ja, dezelfde Townes Van Zandt die, eenmaal in Frankrijk, bij het ontbijt zijn croissant doodleuk in een glas Jack Daniels doopte. Een betere metafoor voor het werk van Hamon is niet denkbaar.

En als je er dan toch bent: Nog zo’n grensoverschrijdend fenomeen: Jesca Hoop reisde de wereld over en verruilde de VS definitief voor het op en top Engelse Manchester, op aanraden van Elbow-frontman Guy Garvey. Al heeft de experimentele folkzangeres met de karakteristieke stem meer prominente mentoren in haar adresboek: ze werd ooit ontdekt door Tom Waits en zong in de band van Peter Gabriel. 

Kost dat? Voor twee tientjes ben je de hele dag onder de pannen.

www.mezz.nl

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

De totale overgave van Bono: een duik in zijn autobiografie
achtergrond

De totale overgave van Bono: een duik in zijn autobiografie

62 is nog jong, in de huidige rock & roll-wereld. Toch heeft Bono z’n memoires al voor de eeuwigheid vastgelegd ...
Christine McVie (79) van Fleetwood Mac overleden
nieuws
fleetwood mac

Christine McVie (79) van Fleetwood Mac overleden

Christine McVie van Fleetwood Mac is op 79-jarige leeftijd overleden. De zangeres en toetseniste sloot zich in 1970 aan bij ...
Stromae en Paolo Nutini op Down The Rabbit Hole 2023
nieuws

Stromae en Paolo Nutini op Down The Rabbit Hole 2023

Ook IDLES, Slowthai, Froukje, Phoenix, Romy, Sleaford Mods, Weval, Working Men's Club en The Whitest Boy Alive komen naar de ...

De betere country, blues en folk op festival Rootzz (tip) | OOR