tip

De betere country, blues en folk op festival Rootzz

Mezz presenteert in oktober alweer de vijfde editie van het eendaagse indoor festival Rootzz, dat zich richt op de betere hedendaagse country, blues, folk en alle andere soorten rootsmuziek.

Wanneer: 29 okt Breda

Wie? Baptiste W. Hamon, Jesca Hoop, Alberta Cross, Dig Deeper, Nathan Kalis

Waar? Poppodium Mezz – vandaar ook de dubbele zz.

Waarom? De typische rootsartiest haalt de mosterd in het zuiden van de VS – en op een of andere manier valt dat in het zuiden van Nederland dan altijd net even wat beter op z’n plaats dan elders. Welke stip op de kaart je ook thuis noemt maakt toch geen donder uit, zo bewijst de onnavolgbare Baptiste W. Hamon uit Parijs. Hij mengt Franstalige chansons met country en Americana in de geest van Townes Van Zandt. Ja, dezelfde Townes Van Zandt die, eenmaal in Frankrijk, bij het ontbijt zijn croissant doodleuk in een glas Jack Daniels doopte. Een betere metafoor voor het werk van Hamon is niet denkbaar.

En als je er dan toch bent: Nog zo’n grensoverschrijdend fenomeen: Jesca Hoop reisde de wereld over en verruilde de VS definitief voor het op en top Engelse Manchester, op aanraden van Elbow-frontman Guy Garvey. Al heeft de experimentele folkzangeres met de karakteristieke stem meer prominente mentoren in haar adresboek: ze werd ooit ontdekt door Tom Waits en zong in de band van Peter Gabriel. 

Kost dat? Voor twee tientjes ben je de hele dag onder de pannen.

www.mezz.nl

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR's Eindlijst 2023: dit zijn de 20 beste albums van het jaar
lijst

OOR’s Eindlijst 2023: dit zijn de 20 beste albums van het jaar

Het is weer zover: 55 popjournalisten, radio-dj’s en prominente muziekvolgers stuurden hun top 10 in en het beste album van ...
OOR Recensiebijbel: de klassiekers en vergeten parels uit 52 jaar OOR
oor-shop

OOR Recensiebijbel: de klassiekers en vergeten parels uit 52 jaar OOR

Stop de persen! Ons tweede boek is klaar. Two years in the making, ruim vier kilo in de hand, op glorieus ...
Eerste namen Pinkpop 2024: Måneskin, Calvin Harris en Ed Sheeran
eerste namen

Eerste namen Pinkpop 2024: Måneskin, Calvin Harris en Ed Sheeran

Ook Nothing But Thieves, Royal Blood, Froukje, Sam Smith, Avril Lavigne en Greta van Fleet spelen volgend jaar op de ...

De betere country, blues en folk op festival Rootzz (tip) | OOR