nieuws

A Perfect Circle deelt nieuwe track

Zo, dat was lang geleden: een nieuwe track van A Perfect Circe, het langlopende hobbyproject van Maynard James Keenan van Tool (ook al zo’n band waar het al jaren stil rond is). De nieuwe track heet The Doomed en is, als we de verhalen mogen geloven, een voorloper van een nieuw album.

Dertien jaar geleden verscheen eMOTIVe, het laatste album van A Perfect Circle. Daarna werd het stil rondom de groep. Wel verscheen er een jaar of vier geleden een best-of, waarop zelfs één nieuw nummer stond. Afgelopen maart was er ineens leven in het APC-kamp: de band zat in de studio om te werken aan een nieuw album. Eentje die wel eens uit zou kunnen komen voordat het nieuwe album van Tool – schijnbaar Chinese Democracy geheten  – het levenslicht ziet.

In een persrelease zegt Keenan over de nieuwe track: ‘In het licht van dit huidige moeilijke en gepolariseerde sociale, spirituele en politieke klimaat, moeten we als kunstenaars onze grote mond openen en het licht een beetje luider delen.’ Wanneer een nieuw album verschijnt is nog niet bekend, maar het zal waarschijnlijk ergens volgend jaar zijn.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Bloc Party is weer even de beste band van 2005 
concert
Bloc Party

Bloc Party is weer even de beste band van 2005 

Wie zegt wel te hadden verwacht dat Bloc Party de AFAS Live zou uitverkopen, is een leugenaar. Meer dan tien ...
Love Is Magic
album
John Grant

Love Is Magic

Hoe geestig de rake teksten van John Grant soms ook zijn, altijd sijpelt de pijn er dwars doorheen. Leed van ...
MassEducation
album
St. Vincent

MassEducation

Die omhoog gestoken kont op de hoes van Masseduction (2017) was dus niet van Annie Clark zelf, leerden we via ...

A Perfect Circle deelt nieuwe track (nieuws) | OOR