nieuws

A Perfect Circle deelt nieuwe track

Zo, dat was lang geleden: een nieuwe track van A Perfect Circe, het langlopende hobbyproject van Maynard James Keenan van Tool (ook al zo’n band waar het al jaren stil rond is). De nieuwe track heet The Doomed en is, als we de verhalen mogen geloven, een voorloper van een nieuw album.

Dertien jaar geleden verscheen eMOTIVe, het laatste album van A Perfect Circle. Daarna werd het stil rondom de groep. Wel verscheen er een jaar of vier geleden een best-of, waarop zelfs één nieuw nummer stond. Afgelopen maart was er ineens leven in het APC-kamp: de band zat in de studio om te werken aan een nieuw album. Eentje die wel eens uit zou kunnen komen voordat het nieuwe album van Tool – schijnbaar Chinese Democracy geheten  – het levenslicht ziet.

In een persrelease zegt Keenan over de nieuwe track: ‘In het licht van dit huidige moeilijke en gepolariseerde sociale, spirituele en politieke klimaat, moeten we als kunstenaars onze grote mond openen en het licht een beetje luider delen.’ Wanneer een nieuw album verschijnt is nog niet bekend, maar het zal waarschijnlijk ergens volgend jaar zijn.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

nieuws

Word lid van Club OOR en kies je welkomstgeschenk!

Als je nu een abonnement neemt op OOR, word je niet alleen automatisch lid van Club OOR - waarmee je jaarlijks ...
concert
Prophets Of Rage

Prophets Of Rage: voor al uw feesten en partijen

Wie vandaag de dag om zich heen kijkt, ziet waarschijnlijk genoeg om boos over te worden. Sterker nog, bijna iedereen ...
nieuws
Nick Cave

Nick Cave eerste bevestiging Rock Werchter 2018

Nick Cave & The Bad Seeds zijn de eerste bevestiging voor Rock Werchter 2018. Het Vlaamse festival vindt volgend jaar ...