nieuws

Big Red Machine kondigt album met veel gasten aan

Er zit weer leven in Big Red Machine, het project van Justin Vernon (Bon Iver) en Aaron Dessner (The National). Drie jaar na hun debuut als duo kondigen ze het album How Long Do You Think It’s Gonna Last? aan.

Foto Graham Tolbert

De nieuwe plaat, die op 27 augustus uitkomt, werd geproduceerd door Dessner in zijn Long Pond-studio in New York. Eerder nam hij daar onder andere albums van The National en Taylor Swift op.

De eerste single Latter Days, gezongen door Vernon en de Amerikaanse zangeres Anaïs Mitchell, is nu al te beluisteren. Het is de opener van de 15 tracks tellende plaat.

Op How Long Do You Think It’s Gonna Last? staan sowieso veel samenwerkingen. Onder andere Taylor Swift, Robin Pecknold (Fleet Foxes), Ben Howard, This Is The Kit, Sharon Van Etten en Lisa Hannigan droegen bij aan het album.

Het duo werkte in 2009 voor het eerste samen op Dark Was The Night, een compilatiealbum van anti-aidsorganisatie Red Hot. Daarvoor schreven zij een nummer genaamd Big Red Machine.

Tien jaar laten brachten ze een album uit onder dezelfde naam. OOR noemde het debuut ‘een van de relevantste, boeiendste en beste albums van 2018’. Lees hier onze recensie.

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
In memoriam: afscheid van Chris Cornell (1964-2017)
5 jaar geleden
SOUNDGARDEN

In memoriam: afscheid van Chris Cornell (1964-2017)

De stem van Chris Cornell bewijst in de filmpjes nog steeds waarom hij tot de beste rockzangers van onze moderne ...
Tool staat op in Ziggo Dome
concert
tool

Tool staat op in Ziggo Dome

‘I’m 58 and I’m standing up!’ Veel zegt Maynard James Keenan donderdagavond niet, in de uitverkochte Ziggo Dome. Zo zijn ...

Big Red Machine kondigt album met veel gasten aan (nieuws) | OOR