nieuws

Big Red Machine kondigt album met veel gasten aan

Er zit weer leven in Big Red Machine, het project van Justin Vernon (Bon Iver) en Aaron Dessner (The National). Drie jaar na hun debuut als duo kondigen ze het album How Long Do You Think It’s Gonna Last? aan.

Foto Graham Tolbert

De nieuwe plaat, die op 27 augustus uitkomt, werd geproduceerd door Dessner in zijn Long Pond-studio in New York. Eerder nam hij daar onder andere albums van The National en Taylor Swift op.

De eerste single Latter Days, gezongen door Vernon en de Amerikaanse zangeres Anaïs Mitchell, is nu al te beluisteren. Het is de opener van de 15 tracks tellende plaat.

Op How Long Do You Think It’s Gonna Last? staan sowieso veel samenwerkingen. Onder andere Taylor Swift, Robin Pecknold (Fleet Foxes), Ben Howard, This Is The Kit, Sharon Van Etten en Lisa Hannigan droegen bij aan het album.

Het duo werkte in 2009 voor het eerste samen op Dark Was The Night, een compilatiealbum van anti-aidsorganisatie Red Hot. Daarvoor schreven zij een nummer genaamd Big Red Machine.

Tien jaar laten brachten ze een album uit onder dezelfde naam. OOR noemde het debuut ‘een van de relevantste, boeiendste en beste albums van 2018’. Lees hier onze recensie.

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Big Red Machine kondigt album met veel gasten aan (nieuws) | OOR