nieuws

Fountains of Wayne's Adam Schlesinger overleden

Adam Schlesinger, oprichter en songwriter van Fountains of Wayne, is overleden. Hij overleed woensdag aan de gevolgen van het coronavirus. Schlesinger werd 52 jaar.

Als songwriter van Fountains of Wayne zocht Schlesinger (rechts op de foto) altijd het perfecte popliedje. Gitaarliedjes van drie minuten met een catchy hook, aanstekelijk couplet en een verhalend tekstje. Een echte paperback writer. Zijn grootste hit: Stacy’s Mom, geschreven samen met mede-oprichter Chris Collinwood en geïnspireerd door een vriend die zijn grootmoeder ‘hot’ had genoemd.

Daarnaast speelde Schlesinger in Ivy. Een New Yorks trio dat begon als gitaarpopbandje en transformeerde tot een soort New Order met elektronisch vormgegeven pop. Met deze band had Schlesinger het hitje This Is The Day, bekend geworden van de film There’s Something About Mary. Afgelopen september won hij een Emmy voor een nummer dat hij schreef voor de serie Crazy Ex-Girlfriend.

Lees ook

In 1997 sprak OOR met Adam Schlesinger en Chris Collingwood, die met hun debuutalbum net de ‘beste en meest sprankelende zomerpopplaat van 1997’ hadden afgeleverd. Lees hier in Het Poparchief.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

'Voorlopig is ons livecircuit even helemaal Dutch'
muziek in coronatijd

‘Voorlopig is ons livecircuit even helemaal Dutch’

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist en mede-thuisblijver Hooijer de ontwikkelingen in ...
OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
Notes On A Conditional Form
album
The 1975

Notes On A Conditional Form

Het moge duidelijk zijn dat het ontstaan én de rappe verspreiding van het coronavirus een van de eerste grote, voor ...

Fountains of Wayne's Adam Schlesinger overleden (nieuws) | OOR