nieuws

Fountains of Wayne's Adam Schlesinger overleden

Adam Schlesinger, oprichter en songwriter van Fountains of Wayne, is overleden. Hij overleed woensdag aan de gevolgen van het coronavirus. Schlesinger werd 52 jaar.

Als songwriter van Fountains of Wayne zocht Schlesinger (rechts op de foto) altijd het perfecte popliedje. Gitaarliedjes van drie minuten met een catchy hook, aanstekelijk couplet en een verhalend tekstje. Een echte paperback writer. Zijn grootste hit: Stacy’s Mom, geschreven samen met mede-oprichter Chris Collinwood en geïnspireerd door een vriend die zijn grootmoeder ‘hot’ had genoemd.

Daarnaast speelde Schlesinger in Ivy. Een New Yorks trio dat begon als gitaarpopbandje en transformeerde tot een soort New Order met elektronisch vormgegeven pop. Met deze band had Schlesinger het hitje This Is The Day, bekend geworden van de film There’s Something About Mary. Afgelopen september won hij een Emmy voor een nummer dat hij schreef voor de serie Crazy Ex-Girlfriend.

Lees ook

In 1997 sprak OOR met Adam Schlesinger en Chris Collingwood, die met hun debuutalbum net de ‘beste en meest sprankelende zomerpopplaat van 1997’ hadden afgeleverd. Lees hier in Het Poparchief.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Fountains of Wayne's Adam Schlesinger overleden (nieuws) | OOR