nieuws
Roots

Adrian Crowley voor 3 shows naar Nederland

Adrian Crowley komt voor drie speciale, intieme concerten naar Nederland: 3 mei staat hij in het Nijmeegse Lux Theater, 8 mei in de Roode Bioscoop te Amsterdam en op 10 mei in de Waalse Kerk (Haarlem).

Adrian Crowley gaat al jaren mee in de Ierse singer-songwriterscene en is momenteel al toe aan zijn zevende album. Met zijn warme stem en dromerige liedjes trekt hij zijn luisteraars uit iedere winterblues. Het donkere timbre van de in Galway geboren Crowley doet direct denken aan de stemmen van illustere voorgangers Leonard Cohen, Nick Drake en, meer eigentijds, Bill Callahan. In zijn thuisland wordt hij gezien als een van de belangrijkste hedendaagse songwriters; zo werd hij tot driemaal toe genomineerd voor het Irish Album Of The Year, die hij in 2010 ook daadwerkelijk won met zijn Season Of The Sparks. Het nieuwste wapenfeit van Adrian Crowley heet Some Blue Morning, een schitterende, herfstachtige plaat vol intieme, spookachtige verhalen, begeleid door stroperige strijkersarrangementen van het Londense ensemble Geese. Leuk feitje: de song Trouble is deels geïnspireerd door een show in Deventer.

Tickets voor de concerten zijn verkrijgbaar via respectievelijk lux-nijmegen.nl, roodebioscoop.nl en patronaat.nl.

Het concert in de Roode Bioscoop, een van de oudste en kleinste theaters van Amsterdam, is overigens onderdeel van de Red Cinema Sessions, waar eerder artiesten als  Damien Jurado, Hiss Golden Messenger en Broeder Dieleman hun medewerking aan verleenden.

Video: FaceCulture / Foto: Steve Gullick

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Wide Awake!
album
Parquet Courts

Wide Awake!

Was Wide Awake! een debuut geweest, hadden we dan van een klassieker gesproken? Parquet Courts’ vijfde – zevende als je ...
Win tickets voor Screaming Females in Sugarfactory
winactie
Screaming Females

Win tickets voor Screaming Females in Sugarfactory

Aanstaande zondag 27 mei in de Sugarfactory in Amsterdam: Screaming Females! Ouderwetse punrock uit New Jersey, gespeeld door een band ...
Part Of The Light
album
Ray LaMontagne

Part Of The Light

In veel jaarlijstjes trof je ‘m niet aan, maar Ouroboros, de laatste plaat van Ray LaMontagne, werd ten tijde van ...

Adrian Crowley voor 3 shows naar Nederland (nieuws) | OOR