nieuws
Roots

Adrian Crowley voor 3 shows naar Nederland

Adrian Crowley komt voor drie speciale, intieme concerten naar Nederland: 3 mei staat hij in het Nijmeegse Lux Theater, 8 mei in de Roode Bioscoop te Amsterdam en op 10 mei in de Waalse Kerk (Haarlem).

Adrian Crowley gaat al jaren mee in de Ierse singer-songwriterscene en is momenteel al toe aan zijn zevende album. Met zijn warme stem en dromerige liedjes trekt hij zijn luisteraars uit iedere winterblues. Het donkere timbre van de in Galway geboren Crowley doet direct denken aan de stemmen van illustere voorgangers Leonard Cohen, Nick Drake en, meer eigentijds, Bill Callahan. In zijn thuisland wordt hij gezien als een van de belangrijkste hedendaagse songwriters; zo werd hij tot driemaal toe genomineerd voor het Irish Album Of The Year, die hij in 2010 ook daadwerkelijk won met zijn Season Of The Sparks. Het nieuwste wapenfeit van Adrian Crowley heet Some Blue Morning, een schitterende, herfstachtige plaat vol intieme, spookachtige verhalen, begeleid door stroperige strijkersarrangementen van het Londense ensemble Geese. Leuk feitje: de song Trouble is deels geïnspireerd door een show in Deventer.

Tickets voor de concerten zijn verkrijgbaar via respectievelijk lux-nijmegen.nl, roodebioscoop.nl en patronaat.nl.

Het concert in de Roode Bioscoop, een van de oudste en kleinste theaters van Amsterdam, is overigens onderdeel van de Red Cinema Sessions, waar eerder artiesten als  Damien Jurado, Hiss Golden Messenger en Broeder Dieleman hun medewerking aan verleenden.

Video: FaceCulture / Foto: Steve Gullick

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nu met nog meer keus!
abo-actie

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nu met nog meer keus!

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34,-) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit. We ...
Het kon niet uitblijven: Toto covert Weezer
nieuws
Toto

Het kon niet uitblijven: Toto covert Weezer

Daar is ie dan: de Weezer-cover van Toto. Nadat Rivers Cuomo en de zijnen Africa coverden, is het nu de ...
De Staat terug met nieuwe single Kitty Kitty
nieuws
De Staat

De Staat terug met nieuwe single Kitty Kitty

De Staat is terug! De Nijmeegse band heeft een gloednieuwe single uitgebracht: Kitty Kitty. Het is de eerste track van ...

Adrian Crowley voor 3 shows naar Nederland (nieuws) | OOR