nieuws

Alabama Shakes experi- menteert op nieuw album

De groep rond de zangeres Brittany Howard laat zich tijdens de opnames van de opvolger van Boys & Girls uit 2012 inspireren door andere invloeden: Alabama Shakes-drummer Steve Johnson laat weten dat de soulvolle, bluesy rock van de vorige langspeler niet meer de enige insteek zal zijn.

De herkenbare sound van het viertal uit Athens, Alabama zal naar eigen zeggen echter niet verloren gaan. Boys & Girls markeerde de doorbraak van de band, die dankzij deze lp plotsklaps wereldwijd op de kaart stond.

Van een verhoogd verwachtingspatroon lijkt bij de muzikanten zelf echter weinig sprake. ‘We hebben nog niet echt het gevoel gehad dat we onder hoge druk staan om met nieuw materiaal te komen’, aldus Johnson, die verder verklaart de tijd te nemen om de nummers op een natuurlijke en organische manier af te maken. Wanneer de nieuwe langspeler zal zijn voltooid is dus vooralsnog onbekend.

Foto: Daniël de Borger

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic
festival

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic

Voor festivalbezoekers die gelukszoekers zijn viel er zaterdag wel heel veel te halen op TW Classic. Wat kan een dagje ...
George Kooymans: 'Jullie zijn nog niet van me af'
interview
golden earring

George Kooymans: ‘Jullie zijn nog niet van me af’

‘Met George!’, klinkt het monter, aan de andere kant van de lijn. Slechts eenmaal ging de telefoon over en de ...
Wilco speelt lachend de tent leeg op Down The Rabbit Hole
Down The Rabbit Hole
wilco

Wilco speelt lachend de tent leeg op Down The Rabbit Hole

Waar is het feestje? Niet hier! Niet bij Wilco. Voor aanvang van het grootse en gretig gewilde nachtprogramma, doet Wilco ...

Alabama Shakes experi- menteert op nieuw album (nieuws) | OOR