nieuws

Alexisonfire uit elkaar

De Canadese posthardcoreband Alexisonfire houdt na tien jaar op te bestaan. Dat maakte zanger George Pettit gisterenavond op de website van de groep bekend. Het vijftal besloot te stoppen na het vertrek van gitaristen Dallas Green en Wade MacNeil. ‘Was de break up vriendschappelijk? Niet echt. Wat het noodzakelijk? Waarschijnlijk’, aldus Pettit.

Dallas Green bracht onlangs met soloproject City & Colour zijn derde album Little Hell uit. Het succes van zijn eigen albums in combinatie met zijn gezinsleven deden hem besluiten uit Alexisonfire te stappen. De overgebleven leden waren op zoek naar een vervanger. Als ook Wade MacNeil uit de band stapt – hij krijgt een aanbieding om gitaar te spelen in een andere band – besluiten de drie overige bandleden de stekker er uit te trekken.

Alexisonfire maakt vier albums, Old Crows/ Young Cardinals uit 2009 is de meest recente plaat van de band. Het vijftal bestaat dit jaar overigens tien jaar. Over een speciale uitgave ter ere van dit jubileum als mede een afscheidstournee wordt nog nagedacht.

Foto: Bart Jansen

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Muse zit vast in z’n eigen spelletje, blijkt in Ziggo Dome
concert

Muse zit vast in z’n eigen spelletje, blijkt in Ziggo Dome

De reguliere ‘stadionshow’ van Muse in het Nijmeegse Goffertpark is nog geen drie maanden geleden, maar voor Nederland heeft de ...
Daniel Johnston (1961-2019): als een bang kind in het donker
nieuws

Daniel Johnston (1961-2019): als een bang kind in het donker

Daniel Johnston, held van vele beautiful freaks in de popmuziek, is overleden aan een hartaanval. Dat nieuws bracht de lokale krant ...
Ayreon in 013: kasteelheer Lucassen verbindt werelden
concert

Ayreon in 013: kasteelheer Lucassen verbindt werelden

Zijn glimlach aan het eind van de avond had niet breder kunnen zijn. Het was er een van grote tevredenheid ...

Alexisonfire uit elkaar (nieuws) | OOR