nieuws

Alexisonfire uit elkaar

De Canadese posthardcoreband Alexisonfire houdt na tien jaar op te bestaan. Dat maakte zanger George Pettit gisterenavond op de website van de groep bekend. Het vijftal besloot te stoppen na het vertrek van gitaristen Dallas Green en Wade MacNeil. ‘Was de break up vriendschappelijk? Niet echt. Wat het noodzakelijk? Waarschijnlijk’, aldus Pettit.

Dallas Green bracht onlangs met soloproject City & Colour zijn derde album Little Hell uit. Het succes van zijn eigen albums in combinatie met zijn gezinsleven deden hem besluiten uit Alexisonfire te stappen. De overgebleven leden waren op zoek naar een vervanger. Als ook Wade MacNeil uit de band stapt – hij krijgt een aanbieding om gitaar te spelen in een andere band – besluiten de drie overige bandleden de stekker er uit te trekken.

Alexisonfire maakt vier albums, Old Crows/ Young Cardinals uit 2009 is de meest recente plaat van de band. Het vijftal bestaat dit jaar overigens tien jaar. Over een speciale uitgave ter ere van dit jubileum als mede een afscheidstournee wordt nog nagedacht.

Foto: Bart Jansen

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit ...
Een (of twee) dagticket(s) voor Pinkpop 2020
abo-actie

Een (of twee) dagticket(s) voor Pinkpop 2020

Als je nu een abonnement van anderhalf jaar (€99,95,-) op OOR neemt, krijg je een dagticket voor Pinkpop 2020 als ...
De 5 albums en tracks van deze week: Grimes, King Krule, Typhoon
nieuws

De 5 albums en tracks van deze week: Grimes, King Krule, Typhoon

Vrijdag, releasedag! Maar waar begin je met luisteren? En waar hou je op? OOR‘s Erik van den Berg en Koen Poolman selecteren ...

Alexisonfire uit elkaar (nieuws) | OOR