nieuws

Alles over het nieuwe Muse-album Simulation Theory

Muse heeft de release van nieuwe plaat Simulation Theory aangekondigd. De achtste plaat van de band verschijnt op 9 november. Samen met de releasedatum is ook een nieuwe single verschenen: The Dark Side. Dit is alles wat we tot nu toe weten over Simulation Theory.

Productie
De nieuwe plaat is door de band zelf geproduceerd in samenwerking met Rich Costey (Franz Ferdinand, Bloc Party), Mike Elizondo (Adele, Maroon 5) en Timbaland (Jay-Z, Madonna). Met Rich Costey werkte de band al eerder samen, voor het album Absolution en diens opvolger Black Holes And Revelations. Ieder nummer van het nieuwe album wordt begeleid met een video. Alle clips zijn geregisseerd door filmmaker Lance Drake.

Singles
Van het album zijn er het afgelopen jaar al een aantal singles uitgebracht: Something Human, Thought Contagion en Dig Down. Woensdag plaatste frontman Matt Bellamy een filmpje op Instagram waarin hij de gitaarsolo van een nieuw nummer speelde. Dat nieuwe nummer, The Dark Side, is nu ook met bijbehorende videoclip te bekijken.

Artwork
Het albumartwork is gemaakt door digital artist Kyle Lambert, bekend van het werk dat hij maakte voor onder andere Stranger Things en Jurassic Park.

Concertplannen?
Wanneer de band weer gaat optreden is nog niet bekend. Wel hebben ze een tour voor 2019 beloofd en kunnen fans voorrang krijgen op tickets bij de pre-order van het nieuwe album.

In februari won de band een NME Award voor Beste Festivalheadliner, waarna Bellamy zei de  ‘grootste tour ooit te gaan doen en mensen omver te blazen met dingen die ze nog nooit gezien hebben.’ Tegen Radio X zei hij dat ze het visuele thema uit de clips zullen voortzetten in hun liveshows.

Tracklist

 1. Algorithm
 2. Dark Side
 3. Pressure
 4. Propaganda
 5. Break It To Me
 6. Something Human
 7. Thought Contagion
 8. Get Up And Fight
 9. Blockades
 10. Dig Down
 11. The Void

Foto: Patrick McPheron

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
Tool staat op in Ziggo Dome
concert
tool

Tool staat op in Ziggo Dome

‘I’m 58 and I’m standing up!’ Veel zegt Maynard James Keenan donderdagavond niet, in de uitverkochte Ziggo Dome. Zo zijn ...
Eerste beelden Bowie-film 'Moon­age Daydream'
kijken
David Bowie

Eerste beelden Bowie-film ‘Moon­age Daydream’

De eerste trailer van de nieuwe David Bowie-film 'Moonage Daydream' is vanaf nu te bekijken. De film draait vanaf september ...

Alles over het nieuwe Muse-album Simulation Theory (nieuws) | OOR