nieuws

Alles over het nieuwe Muse-album Simulation Theory

Muse heeft de release van nieuwe plaat Simulation Theory aangekondigd. De achtste plaat van de band verschijnt op 9 november. Samen met de releasedatum is ook een nieuwe single verschenen: The Dark Side. Dit is alles wat we tot nu toe weten over Simulation Theory.

Productie
De nieuwe plaat is door de band zelf geproduceerd in samenwerking met Rich Costey (Franz Ferdinand, Bloc Party), Mike Elizondo (Adele, Maroon 5) en Timbaland (Jay-Z, Madonna). Met Rich Costey werkte de band al eerder samen, voor het album Absolution en diens opvolger Black Holes And Revelations. Ieder nummer van het nieuwe album wordt begeleid met een video. Alle clips zijn geregisseerd door filmmaker Lance Drake.

Singles
Van het album zijn er het afgelopen jaar al een aantal singles uitgebracht: Something Human, Thought Contagion en Dig Down. Woensdag plaatste frontman Matt Bellamy een filmpje op Instagram waarin hij de gitaarsolo van een nieuw nummer speelde. Dat nieuwe nummer, The Dark Side, is nu ook met bijbehorende videoclip te bekijken.

Artwork
Het albumartwork is gemaakt door digital artist Kyle Lambert, bekend van het werk dat hij maakte voor onder andere Stranger Things en Jurassic Park.

Concertplannen?
Wanneer de band weer gaat optreden is nog niet bekend. Wel hebben ze een tour voor 2019 beloofd en kunnen fans voorrang krijgen op tickets bij de pre-order van het nieuwe album.

In februari won de band een NME Award voor Beste Festivalheadliner, waarna Bellamy zei de  ‘grootste tour ooit te gaan doen en mensen omver te blazen met dingen die ze nog nooit gezien hebben.’ Tegen Radio X zei hij dat ze het visuele thema uit de clips zullen voortzetten in hun liveshows.

Tracklist

 1. Algorithm
 2. Dark Side
 3. Pressure
 4. Propaganda
 5. Break It To Me
 6. Something Human
 7. Thought Contagion
 8. Get Up And Fight
 9. Blockades
 10. Dig Down
 11. The Void

Foto: Patrick McPheron

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Kies je eigen cd- of vinylpakket!
abo-actie

Kies je eigen cd- of vinylpakket!

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit ...
OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
'De security wordt straks een soort dokter bij de club'
muziek in coronatijd

‘De security wordt straks een soort dokter bij de club’

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist Hooijer de ontwikkelingen in de ...

Alles over het nieuwe Muse-album Simulation Theory (nieuws) | OOR