nieuws

Arcade Fire pakt belangrijkste Juno Award

Afgelopen nacht werden in Vancouver de Juno Awards uitgereikt, de Canadese tegenhanger van de Grammy Awards. Arcade Fire won de prijs voor Album van het Jaar voor Everything Now, het toch niet onverdeeld positief ontvangen vijfde album van de indieband. Win Butler en consorten versloegen onder meer Michael Bublé en Shania Twain. Gord Downie, de op 17 oktober vorig jaar overleden zanger van The Tragically Hip kreeg postuum de prijs voor Artiest van het Jaar.

Arcade Fire was ook genomineerd in de categorie Beste Alternatieve Album, maar die prijs ging naar Alvvays voor het album Antisocialites. Het beste album van buiten Canada was volgens de jury DAMN. van Kendrick Lamar. De rapper versloeg onder meer Bruno Mars en Ed Sheeran in deze categorie.

Overigens mocht Arcade Fire afgelopen nacht ook nog de International Achievement Award in ontvangst nemen. Dubbel feest dus.

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit ...
Een (of twee) dagticket(s) voor Pinkpop 2020
abo-actie

Een (of twee) dagticket(s) voor Pinkpop 2020

Als je nu een abonnement van anderhalf jaar (€99,95,-) op OOR neemt, krijg je een dagticket voor Pinkpop 2020 als ...
De 5 albums en tracks van deze week: Grimes, King Krule, Typhoon
nieuws

De 5 albums en tracks van deze week: Grimes, King Krule, Typhoon

Vrijdag, releasedag! Maar waar begin je met luisteren? En waar hou je op? OOR‘s Erik van den Berg en Koen Poolman selecteren ...

Arcade Fire pakt belangrijkste Juno Award (nieuws) | OOR