nieuws

Arcade Fire speelt Mind Games

Arcade Fire speelde tijdens een show in Chicago een eigen versie van Mind Games, een nummer van John Lennon uit 1973. Ook fragmenten van Radiohead en David Bowie komen voorbij in de cover. Ondertussen gaat het fictionele bedrijf Everything Now Corporation rustig door met hun marketing campagne.

Zaterdagavond speelde Arcade Fire een intieme show in Chicago, de avond voordat ze het Lollapalooza festival in diezelfde stad afsloten. Tijdens de show speelden ze een cover van John Lennons Mind Games. In de cover komt een gedeelte van Karma Police van Radiohead voorbij, het refrein van David Bowies Oh! You Pretty Things én Wake Up van debuutalbum Funeral worden erin verwerkt. Good God Damn werd tijdens de show voor het eerst live gespeeld.

Voor de release van Everything Now werd een uitgebreide marketing campagne opgezet door het fictionele bedrijf Everything Now Corporation. Het bedrijf kondigde onder andere dresscodes aan voor recente shows -in een statement werd het publiek gevraagd zich ‘hip en trendy’ te kleden. In reactie op een kritisch artikel op Stereogum, zette het bedrijf een complete site op bij wijze van tegenreactie. Meest recente stunt is een diva-achtige wensenlijst die het bedrijf stuurde voorafgaand aan een optreden bij The Late Show (US). De Canadezen eisen een complete verdieping op en hameren wederom op een dresscode.

Foto: Guy Aroch

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert
Ryan Adams

Flitsende Ryan Adams kan geen flits verdragen

Bij de merch verkopen ze een linnen tas met de tekst ‘I love Ryan Adams because I love Satan’. Die ...
blog

Mijn 25 jaar Lowlands

25 jaar Lowlands – dat schreeuwt zo vlak voor de aftrap om een terugblik. Op mijn vakantieadres heb ik er ...
concert
Megadeth

De muzikale overtuiging van Megadeth

Naar aanleiding van het optreden dat Megadeth op zondag 6 augustus gaf als onderdeel van de Lokerse Feesten schreef OOR-collega ...