nieuws

Arcade Fire speelt Mind Games

Arcade Fire speelde tijdens een show in Chicago een eigen versie van Mind Games, een nummer van John Lennon uit 1973. Ook fragmenten van Radiohead en David Bowie komen voorbij in de cover. Ondertussen gaat het fictionele bedrijf Everything Now Corporation rustig door met hun marketing campagne.

Zaterdagavond speelde Arcade Fire een intieme show in Chicago, de avond voordat ze het Lollapalooza festival in diezelfde stad afsloten. Tijdens de show speelden ze een cover van John Lennons Mind Games. In de cover komt een gedeelte van Karma Police van Radiohead voorbij, het refrein van David Bowies Oh! You Pretty Things én Wake Up van debuutalbum Funeral worden erin verwerkt. Good God Damn werd tijdens de show voor het eerst live gespeeld.

Voor de release van Everything Now werd een uitgebreide marketing campagne opgezet door het fictionele bedrijf Everything Now Corporation. Het bedrijf kondigde onder andere dresscodes aan voor recente shows -in een statement werd het publiek gevraagd zich ‘hip en trendy’ te kleden. In reactie op een kritisch artikel op Stereogum, zette het bedrijf een complete site op bij wijze van tegenreactie. Meest recente stunt is een diva-achtige wensenlijst die het bedrijf stuurde voorafgaand aan een optreden bij The Late Show (US). De Canadezen eisen een complete verdieping op en hameren wederom op een dresscode.

Foto: Guy Aroch

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

nieuws

Word lid van Club OOR en kies je welkomstgeschenk!

Als je nu een abonnement neemt op OOR, word je niet alleen automatisch lid van Club OOR - waarmee je jaarlijks ...
album
Courtney Barnett & Kurt Vile

Lotta Sea Lice

De eerste single van de andere Courtney en Kurt, Over Everything, was de perfecte synthese van beider stijlen: aanstekelijk eigenzinnig ...
nieuws
The Tragically Hip

In Memoriam: Gord Downie (1964-2017)

‘We lost one of the very best of us’, zei een zichtbaar aangeslagen premier Justin Trudeau gisteren naar aanleiding van ...