nieuws

Arcade Fire speelt Mind Games

Arcade Fire speelde tijdens een show in Chicago een eigen versie van Mind Games, een nummer van John Lennon uit 1973. Ook fragmenten van Radiohead en David Bowie komen voorbij in de cover. Ondertussen gaat het fictionele bedrijf Everything Now Corporation rustig door met hun marketing campagne.

Zaterdagavond speelde Arcade Fire een intieme show in Chicago, de avond voordat ze het Lollapalooza festival in diezelfde stad afsloten. Tijdens de show speelden ze een cover van John Lennons Mind Games. In de cover komt een gedeelte van Karma Police van Radiohead voorbij, het refrein van David Bowies Oh! You Pretty Things én Wake Up van debuutalbum Funeral worden erin verwerkt. Good God Damn werd tijdens de show voor het eerst live gespeeld.

Voor de release van Everything Now werd een uitgebreide marketing campagne opgezet door het fictionele bedrijf Everything Now Corporation. Het bedrijf kondigde onder andere dresscodes aan voor recente shows -in een statement werd het publiek gevraagd zich ‘hip en trendy’ te kleden. In reactie op een kritisch artikel op Stereogum, zette het bedrijf een complete site op bij wijze van tegenreactie. Meest recente stunt is een diva-achtige wensenlijst die het bedrijf stuurde voorafgaand aan een optreden bij The Late Show (US). De Canadezen eisen een complete verdieping op en hameren wederom op een dresscode.

Foto: Guy Aroch

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

<span class="club">Club</span> <span class="oor">OOR</span> was op Pinkpop
nieuws

Club OOR was op Pinkpop

OOR was op Pinkpop! We waren er met een eigen Club OOR-stand, waar verschillende artiesten langskwamen om een krabbel uit te ...
Pinkpop dag 3: van de roze hoed en de zwarte rand
concert

Pinkpop dag 3: van de roze hoed en de zwarte rand

De 49ste editie van Pinkpop vond dit weekend weer plaats in Landgraaf en OOR was alle drie de dagen van ...
Roger Waters maakt indruk, vooral na de pauze
concert
Roger Waters

Roger Waters maakt indruk, vooral na de pauze

Hij is zeker niet de meest spraakmakende artiest ter wereld, toch gaan controverse en Roger Waters prima hand in hand ...

Arcade Fire speelt Mind Games (nieuws) | OOR