nieuws

Arcade Fire voegt zich met Disney-nummer in rijtje met onder meer Ariana Grande en Lana Del Rey

Speciaal voor de Tim Burton remake van Disney-klassieker Dumbo heeft Arcade Fire het nummer Baby Mine uit de originele film gecoverd. De versie van de Canadese band zal in de film te horen zijn tijdens de aftiteling. Disney en de band hebben alvast een teaser van het nummer gedeeld. Het origineel werd in de film uit 1941 gezongen door Betty Noyes.

Win Butler, de frontman van Arcade Fire, vertelt in een statement dat zijn grootvader in de originele film te horen was op een van de nummers uit film. Hierdoor heeft hij een bijzondere connectie met de film. De link met Butlers grootvader is niet de enige overigens. De moeder van de frontman speelt harp op het nieuwe nummer, zijn broer (Arcade Fire-toetsenist William Butler) speelt theremin, zijn vrouw (Regine Chassagne, zangeres van de band) zingt en drumt op het nummer en de zoon van Chassagne en Butler speelt triangel.

Arcade Fires cover is niet het eerste geval van oude Disneysongs die opnieuw onder handen genomen worden. Voor vrijwel elke remake van een klassieke film worden bekende muzikanten opgetrommeld om een nummer uit de originele film te coveren.

Ariana Grande ft. John Legend –  Beauty And The Beast (uit Beauty And The Beast)

Voor de gelijknamige film uit 2017 werden twee van ’s werelds populairste artiesten gestrikt. Het originele nummer, afkomstig uit de film uit 1991, werd gezongen door Murder She Wrote-ster Angela Lansbury. 

Lana Del Rey – Once Upon A Dream

Lana Del Rey zong in 2014 voor Malificent het nummer Once Upon A Dream, een heruitgave van het verhaal van Sleeping Beauty. Het enige nummer op de soundtrack dat ook in de originele film te horen was. In de film uit 1959 zongen operazangeres Mary Costa en zanger Bill Shirley het nummer.

Christopher Walken – I Wan’na Be Like You

John Favreau regisseerde de remake van Jungle Book, uit 2016. In deze film maakte Christopher Walken zijn opwachting als King Louie. Het originele nummer werd in 1967 gezongen door jazz-zanger Louis Prima, werd eerder al gecoverd door Robbie Williams.

Disney is de laatste jaren volop bezig een groot aantal klassiekers opnieuw op te nemen. Muzikaal gezien zijn vooral voor de nieuwe versie van The Lion King de verwachtingen hooggespannen. Er is reeds bevestigd dat een aantal van de originele nummers van Elton John in een nieuw jasje gestoken worden. Daarnaast zullen Beyoncé en Donald Glover (Childish Gambino) de hoofdrollen op zich nemen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Arcade Fire voegt zich met Disney-nummer in rijtje met onder meer Ariana Grande en Lana Del Rey (nieuws) | OOR