nieuws
Rock

Artiesten eren Chuck Berry op het podium

Artiesten van over de hele wereld brengen een muzikale ode aan Chuck Berry die afgelopen zaterdag overleed in zijn huis in Missouri. Het rock & roll-icoon werd negentig jaar en stierf een natuurlijke dood, zo werd gisteren bekend gemaakt. Ook het al geplande nieuwe album Chuck verschijnt gewoon. Sterker nog, we kunnen de komende weken al een nieuw nummer verwachten, zo maakte een woordvoerder van de familie bekend. Tot die tijd zullen we het moeten doen met de odes van zijn collega-artiesten.

Green Day
De heren van Green Day eerden de grondlegger van de rock & roll in London door zijn grootste hit Johnny B. Goode te spelen.

Red Hot Chilli Peppers
De Red Hot Chilli Peppers speelden in Vancouver toen het nieuws bekend werd en eerden de zanger ook met zijn grootste hit.

Sting
De ex-Police-zanger deelde een akoestische versie van Johnny B. Goode op zijn Instagrampagina met de tekst: ‘Zonder Chuck Berry was er geen Rolling Stones, waren er geen Beatles en was er geen Sting. Hij was een enorm invloedrijke muzikant en tekstschrijver. Hoewel ik nooit eerder een nummer van hem zong, wilde ik hem wel eren.’

Bon Jovi
Ook Bon Jovi waagde zich aan de rock & roll-klassieker in Ohio. ‘De eerste keer dat ik meedeed aan een zangcompetitie in de jaren zeventig, zong ik dit nummer. Mr. Berry, dank voor alles!’, zei de zanger tijdens het concert.

Rod Stewart
‘Ik denk niet dat er een band of gitarist op deze wereld rondloopt die niet weet wie Chuck Berry is. Hij is een grote inspiratiebron voor alle Britse rocksterren geweest van The Rolling Stones tot The Sex Pistols’, zei de zanger geëmotioneerd tijdens zijn optreden in Las Vegas. Stewart speelde Sweet Little Rock ‘n’ Roller voor Berry, die het nummer in 1974 nog van Stewarts album Smiler schrapte.

Gene Simmons
Tijdens zijn eerste solo-optreden ooit eerde Kiss-bassist Gene Simmons Chuck Berry met een geïmproviseerde versie van Johnny B. Goode. ‘Het is een trieste dag, een van de grondleggers van de rock & roll is overleden. Als Berry niet had bestaan, was er geen rock & roll geweest’, zei Simmons.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

nieuws

Word lid van Club OOR en kies je welkomstgeschenk!

Als je nu een abonnement neemt op OOR, word je niet alleen automatisch lid van Club OOR - waarmee je jaarlijks ...
concert
Kaleo

Kaleo kampt met geloofwaardigheids-probleem

‘Looked the devil in the eye. The devil’s gonna make me a free man’, begint Jökull Júlíusson, frontman van Kaleo ...
nieuws
Stone Temple Pilots

Stone Temple Pilots verwelkomen nieuwe zanger

De Stone Temple Pilots zijn weer actief. Gisterenavond presenteerde de band een nieuwe zanger. Zijn naam is Jeff Gutt, bekend van de ...