nieuws

Band van Douwe Bob stapt op na cancelen tournee

Uit onvrede met het invoeren van de coronapas gaat Douwe Bob voorlopig niet optreden, liet hij maandag weten. Dat besluit is niet goed gevallen bij de rest van zijn band. Een van de leden bevestigt aan 3voor12 dat de hele band opstapt.

Foto Ilja Meefout

Douwe Bob zou van oktober tot en met december door Nederland touren met zijn nieuwe album Born To Win, Born To Lose. Zijn besluit om deze concerten te cancelen hebben uiteraard ook grote gevolgen voor zijn band- en crewleden.

De Kunstenbond uitte maandag al felle kritiek op artiesten die optredens cancelen vanwege de coronapas. Hiermee raken ze volgens de vakbond ook vele medewerkers die al anderhalf jaar thuiszitten en nu eindelijk aan de bak willen.

Douwe Bob noemt de regels, waarbij concertbezoekers moeten aantonen dat ze gevaccineerd of getest zijn, discriminerend. ‘Ik krijg het niet verkocht aan mezelf en het vrije Nederland.’ De rest van de band wil voorlopig niets kwijt over het vertrek.

Naast Douwe Bob besloot ook Fresku zijn tournee te schrappen. ‘Het zou mij niet sieren met alle muziek die ik heb gemaakt over saamhorigheid en gelijkwaardigheid om een deel van mijn publiek buiten te sluiten’, zei hij tegen de NOS.

Lees ook

Douwe Bob nam zijn laatste album Born To Win, Born To Lose op met Daniël Lohues, gevierd componist en ambassadeur van de streektaal. OOR zet beide singer-songwriters – op anderhalve provincie afstand – aan tafel. Lees hier.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
De nieuwe <span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

De nieuwe OOR is uit! Met U2 (exclusief!), Sophie Straat, Inhaler, Orbital, Roger Waters, Naaz, Lankum, The Vices, The Beach ...
Wim de Bie: 'Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!'
het poparchief

Wim de Bie: ‘Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!’

De Bie Zingt, heette het in 1984 verschenen solo-debuut van Wim de Bie. Dat kon hij dus ook al, zingen ...

Band van Douwe Bob stapt op na cancelen tournee (nieuws) | OOR