tip

Left Of The Dial: jong talent over­spoelt Rotterdam

Bandjes, bandjes en nog eens bandjes, hoe jonger en explosiever, hoe beter. Het driedaagse showcasefestival Left Of The Dial gaat van garagepunk, noiserock, postpunk, shoegaze en hardcore tot ver daarbuiten.

Wanneer: 20 t/m 22 okt Rotterdam

Wie? Borokov Borokov, Film Noir, Ghost Car, Huub Prins, Kyoto Kyoto, Lambrini Girls, Library Card, Lim Garden (foto), Pet Shimmers, Tallies, Teeth Machine, Yabba, Bo Ningen, The Bug Club, Hemelbestormer, Holiday Ghosts, Morning Tourist, Mystic Peach, Odd Couple, Yawners 

Waar? Diverse locaties in hartje Rotterdam, zelfs op een boot.

Waarom? Omdat we bij OOR collectief fan zijn van Borokov Borokov – al zowat een Grote Naam tussen de eindeloze stroom aan jong talent die 010 dat weekend overspoelt. Deze Vlaamse club losbollen maakte met De Verkeerde Fout wederom een album vol volstrekt willekeurige duetten met de meest uiteenlopende gasten. Beatgedreven elektronica is al meer dan vijftien jaar de basis, verder kan eigenlijk alles in de cocktail van Borokov Borokov.

En als je er dan toch bent: Twee bijzondere partners zullen elk een eigen podium cureren op Left Of The Dial: het Britse platform en magazine So Young, dat zich als ontdekker van jong Brits talent de geestelijke opvolger van NME en Melody Maker mag noemen, en het Rotterdamse DIY-collectief Nospray, compromisloos en punk, zowel in de liefde voor muziek als arbeidsethos. Nospray heeft zowel de vernieuwers in de muziek als ondergewaardeerde bands uit het verleden in het vizier.

Kost dat? Een passepartout voor drie dagen kost slechts €45.

www.leftofthedial.nl

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
Win! Tickets voor Yasiin Bey (Mos Def) performs MF DOOM in 013
winactie

Win! Tickets voor Yasiin Bey (Mos Def) performs MF DOOM in 013

Yasiin Bey (voorheen bekend als Mos Def) brengt een ode aan MF DOOM. Ofwel: de ene 'legend' eert de andere ...
Tips voor Roadburn 2024: onze zwaarste favorieten uit de line-up
roadburn

Tips voor Roadburn 2024: onze zwaarste favorieten uit de line-up

Naast de vertrouwde muren van gitaarversterkers biedt het Tilburgse festival volop moois voor iedereen met een hart voor undergroundmuziek ...

Left Of The Dial: jong talent over­spoelt Rotterdam