nieuws
PUNK

Bassist Dave Klein verlaat Black Flag

Het blijft rommelen binnen Black Flag. Aan de personele wijzigingen van de afgelopen maanden komt nog geen einde, nu bassist Dave Klein ook heeft aangekondigd de band te verlaten.

Eind vorig jaar werd leadzanger Ron Reyes tijdens een concert in Australië de laan uitgestuurd, waarna manager en pro-skater Mike Vallely de vacante positie van frontman op zich nam. Sinds de oprichting in 1976 is de bezetting van de groep vrijwel onafgebroken aan wijzigingen onderhevig geweest. De enige constante factor is oprichter Greg Ginn, die wegens onoverkomelijke onenigheden met Reyes de zanger zijn biezen liet pakken. Of bassist Klein ook niet meer met de bandleider door een deur kon is niet duidelijk gemaakt, noch wie hem zal vervangen. Wel laat hij weten dat hij terugkeert naar punkband They Stay Dead.

Black Flag houdt zich tussen het hergroeperen door ook bezig met het opnemen van nieuwe muziek. Na de flop van het vorig jaar verschenen album What The…, laat de groep bij monde van Vallely weten dat de band werkt aan een betere opvolger.

Foto: 803 (CC)

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
In memoriam: afscheid van Chris Cornell (1964-2017)
5 jaar geleden
SOUNDGARDEN

In memoriam: afscheid van Chris Cornell (1964-2017)

De stem van Chris Cornell bewijst in de filmpjes nog steeds waarom hij tot de beste rockzangers van onze moderne ...
Tool staat op in Ziggo Dome
concert
tool

Tool staat op in Ziggo Dome

‘I’m 58 and I’m standing up!’ Veel zegt Maynard James Keenan donderdagavond niet, in de uitverkochte Ziggo Dome. Zo zijn ...

Bassist Dave Klein verlaat Black Flag (nieuws) | OOR