nieuws

Bassiste The Smashing Pumpkins haalt uit naar Billy Corgan

Het is allang geen geheim meer dat The Smashing Pumpkins bezig zijn met een nieuwe plaat in bijna originele line-up. Frontman Billy Corgan, drummer Jimmy Chamberlin en gitarist James Iha hebben de opnames naar het schijnt afgerond. De enige afwezige? Bassiste D’Arcy Wretzky. Zij haalt in een nieuw interview uit naar haar oude bandmakkers en vooral naar Corgan.

Wretzky liet eerder niet te zijn uitgenodigd door de heren om deel te nemen aan de reünie. In een verklaring liet de band daarna weten dat ze, ondanks dat ze al achttien jaar niet meer samenspeelden, de deur altijd open hadden laten staan voor de bassiste, maar dat zij uitnodigingen om samen te komen altijd uitstelde. Niets van waar, zegt Wretzky nu tegen Alternative Nation.

‘Hij [Billy Cogan] zegt dat ie me heeft uitgenodigd voor verschillende dingen om te komen spelen, maar dat is een grote leugen. Hij heeft me nooit voor iets uitgenodigd.’ De bassiste laat zelfs weten zich aangeboden te hebben aan Corgan voor diens laatste tour met soloplaat Ogilala. Ook gaat ze in het interview dieper in op de geestelijke gezondheid van Corgan…

Wanneer de nieuwe plaat van The Smashing Pumpkins uitkomt is nog niet bekend. Maar morgen weten we meer, want dan staat de timer op de website van de band op nul.

#smashingpumpkins @smashingpumpkins #longliverockandroll #dio

Een bericht gedeeld door WilliamPatrickCorgan (@williampcorgan) op

Foto: Lisa Johnson

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
Compilatie Chris Cornell aangekondigd
nieuws
Chris Cornell

Compilatie Chris Cornell aangekondigd

Op 16 november verschijnt er een uitgebreide compilatie van de overleden Chris Cornell. Het album, simpelweg Chris Cornell genaamd, is bedoeld als ...

Bassiste The Smashing Pumpkins haalt uit naar Billy Corgan (nieuws) | OOR