nieuws
Indie

Beaches Brew Dag 3: Damien Jurado en Neutral Milk Hotel

Onder de brandende zon en met zicht op de Adriatische zee kon je deze week terecht voor een zeer bijzondere festival ervaring bij Beaches Brew festival, op het strand van Hana-Bi in Marina di Ravenna, Italië.

De derde editie van het festival, dat mede-georganiseerd wordt door het Amsterdamse boekingskantoor Belmont Bookings, vond plaats van 3 tot en met 5 juni. De line-up bestond o.a. uit Suuns, Cloud Nothings, Neutral Milk Hotel, Damien Jurado, Lee Ranaldo & The Dust, Pond en velen anderen.

Hieronder vind je een sfeerimpressie van de derde, en tevens laatste dag van Beaches Brew. Gedurende de dag broadcastte het Amsterdamse internetradiostation Red Light Radio live vanaf het strand. Het programma bestond vandaag uit dj-sets van o.a. DJ Fitz en Miles Cooper Seaton. Dagelijks bezoekt een band het strand voor een bezoek aan de sofa van Jason Groth. Vandaag de beurt aan Damien Jurado, onder het genot van een prachtig uitzicht. Ook deze interviews worden dagelijks uitgezonden.

Kijk voor meer informatie op www.beachesbrew.com of luister alle sessies van Red Light Radio hier terug of bezoek www.redlightradio.net.

De aankondiging van Neutral Milk Hotel (foto) leverde het festival veel internationale aandacht op. Geen verassing dus dat festivalbezoekers met veel verschillende nationaliteiten zijn afgereisd naar Marina di Ravenna om de makers van het tot cultstatus verheven ‘In the Aeroplane Over the Sea’ te zien in levende lijve. Speciaal voor deze show werd een extra podium gebouwd tegenover het podium van Hana-Bi. Op verzoek van de band werden geen foto’s gemaakt tijdens de show, een opvallend detail dat de huidige tour van de Amerikaanse band kenmerkt.

Op het laatste moment toegevoegd aan het programma was een solo show van Scott Spillane (foto), bekend van Neutral Milk Hotel. De grote menigte aan fans werden blij verrast door deze keuze, een die de losse sferen van Beaches Brew karakteriseert.

Miles Cooper Seaton (foto), oprichter van Akron/Family werkte in het verleden met Michael Gira, Keiji Haino, William Parker, Hamid Drake, the Sun Ra Arkestra en velen anderen. Vanavond liet hij zien ook solo iets zeer bijzonders in handen te hebben. Later dit jaar verschijnt zijn album ‘Phases In Exile’, dat is er een om in de gaten te houden.

Naarmate de nacht zijn intrede doet over het uitgestrekte strand klinken de prachtige melodieën en stem van de uit Seattle afkomstige Damien Jurado (foto) tot ver. De show van Jurado is een verzameling van wonderlijke verbeelding en zeer fijn uitgebalanceerde composities en is veruit het best geschikt voor deze setting. Ook hier hangt het publiek aan zijn lip, een goede voorboden voor de terugkeer van Damien Jurado naar Amsterdam later dit jaar.

Hana-Bi en het aangelegen strand veranderden drie dagen lang in een klein festivalparadijs. Beaches Brew 2014 was een zeer unieke festival ervaring, we kijken nu al uit naar volgend jaar.

Fotografie: Francesca Sara Cauli

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
Hear Hear! laat oude Pukkelpop­tijden herleven
festival

Hear Hear! laat oude Pukkelpop­tijden herleven

'Goedemiddag Pukkelpop!' Zo verwelkomt presentator Luc Janssen opzettelijk de vroege oudere jongeren in de tent genaamd YEAH YEAH, een van ...
Pixies in Melkweg: het wachten en zweten waard
concert

Pixies in Melkweg: het wachten en zweten waard

Het duurt even, maar dan heb je ook wat. De twee concerten die Pixies deze week in de Melkweg geven ...

Beaches Brew Dag 3: Damien Jurado en Neutral Milk Hotel (nieuws) | OOR