nieuws

Bekijk de nieuwe video van Spoon

Onze favoriete indieband Spoon heeft een videoclip gedeeld van I Ain’t The One, afkomstig van hun in maart dit jaar uitgekomen album Hot Thoughts. De video werd geregisseerd door Iain Forsyth en Jane Pollard en is hieronder te bekijken.

Forsyth en Pollard, bekend van hun Nick Cave-pseudo-documentaire 20,000 Days On Earth, bewijzen hier wederom hun cinematografische kunde. Het veelvuldige gebruik van blauwe tinten, zwarte vlakken en halfschaduwen spiegelt het idee van het ‘blue’ zijn dat zanger Britt Daniels vocaal verkondigd.

In een interview met Rolling Stone vertelde Daniels dat het nummer bedoeld was als ‘mythisch stoeremannennummer’ in Johnny Cash-stijl. Waar de akoestische gitaar dan is? Die zat in het plan, maar werd na een avondje drinken en blowen vervangen door de synthesizer.

Spoon staat op 3 november op Crossing Border in Den Haag en op 10 november in Paradiso, Amsterdam.

Foto: Zackery Michael

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Roskilde: Eminem breekt alles records
concert
Eminem

Roskilde: Eminem breekt alles records

Het festivalgeweld is in alle hevigheid dwars door Europa losgebarsten, en OOR’s Tom Engelshoven komt er natuurlijk niet onderuit om ...
Our Country - Americana Act II
album
Ray Davies

Our Country – Americana Act II

The Kinks komen binnenkort weer bij elkaar, wat ongetwijfeld flink de aandacht zal trekken. Maar eerst heeft Sir Ray Davies ...
Rapgod Eminem kan rockgoden aan
concert
Eminem

Rapgod Eminem kan rockgoden aan

Zo groot is hiphop dus geworden. Al jaren dominant in de hitlijsten en nu klaar voor massale concerten. Jay Z ...

Bekijk de nieuwe video van Spoon (nieuws) | OOR