kijken

Eerste beelden Bowie-film 'Moon­age Daydream'

In september verschijnt de nieuwe film Moonage Daydream, een ‘cinematic odyssey’ over David Bowie. De film zal geen biopic worden noch een documentaire. De eerste trailer kun je hieronder bekijken.

Aan het begin van deze teaser zien we Bowie in zijn Ziggy Stardust-tijdperk, gevolgd door een voice over waarin de zanger een passage opleest van Mr. Rice’s Secret, een film waarin hij in 1998 speelde.

De film is geregisseerd door Brett Morgen, die ook heeft gewerkt aan Kurt Cobain: Montage Of Heck. De film bevat volgens de makers niet eerder vertoond beeldmateriaal uit Bowie’s eigen archief.

Moonage Daydream gaat in première op het Cannes Film Festival, dat nu bezig is, en is voor de rest van de wereld in de bioscoop te bekijken in september. In het volgende voorjaar komt de film op HBO en HBO Max te staan.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

De nieuwe OOR is uit! Bestel 'm nu in onze shop of lees digitaal
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop of lees digitaal

Met Muziek & AI, Johnny Cash, Goldband, Khruangbin, Patti Smith, Kneecap, Cassandra Jenkins, Abel & Sef, Danny Brown, Personal Trainer ...
North Sea Jazz 2024: onze 14 favoriete shows van deze editie
north sea jazz

North Sea Jazz 2024: onze 14 favoriete shows van deze editie

De broeierige avondjazz van Arooj Aftab, de duizelingwekkende R&B van Sampha en de kolossale vocalen van Raye – het North ...
Raye meandert tot ieders genoegen op North Sea Jazz
north sea jazz
raye

Raye meandert tot ieders genoegen op North Sea Jazz

Raye heeft de behoefte het podium om te toveren tot een New Yorkse jazzbar. Het decor van Down The Rabbit ...

Eerste beelden Bowie-film 'Moon­age Daydream'