nieuws
Pop

Bekijk de nieuwe clip van Depeche Mode

Nadat Depeche Mode vorige week de eerste single van het nieuwe album Spirit deelde, is daar nu ook een videoclip bij verschenen. Op het nieuwe album werkt de band voor het eerst samen met producer James Ford van Simian Mobile Disco, die ook platen van de Arctic Monkeys en Klaxon produceerde. Bekijk de video voor Where’s the Revolution, gemaakt door onze eigen Anton Corbijn, hieronder.

Het is niet de eerste keer dat Corbijn samenwerkt met Depeche Mode. Drie jaar geleden regisseerde de fotograaf – en inmiddels ook filmregisseur – twee optredens in Berlijn die op dvd verschenen onder de noemer Depeche Mode Live in Berlin.

Spirit is het veertiende album van de band, en het eerste album sinds 2013. De band bereikte in de jaren 80 en begin jaren 90 hun hoogtepunt met hits als Just Can’t Get Enough, People Are People en Enjoy The Silence. Depeche Mode heeft ondertussen meer dan honderd miljoen platen verkocht tijdens hun meer dan 35-jarige carrière.

De laatste plaat Delta Machine verscheen op 22 maart 2013. In een recensie van het album schreef OOR: ‘Na ruim dertig jaar heeft Depeche Mode zijn geluid geperfectioneerd, maar ontbreekt het aan compositorisch vuurwerk. Typische veteranenkwaal natuurlijk.’

Ter promotie van Spirit staan de Britten op 7 mei in de (uitverkochte) Ziggo Dome in Amsterdam.

Foto: Anton Corbijn

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. We hebben de keuze uit ...
Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers
special
jimi hendrix

Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers

Jimi Hendrix schuift in 1969 aan bij de Dick Cavett Show in een blauwe kimono. Het kledingstuk lijkt op een ...
'ESNS gaat door! Maar je vraagt je toch af: hoe dan?'
muziek in coronatijd

‘ESNS gaat door! Maar je vraagt je toch af: hoe dan?’

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist Hooijer de ontwikkelingen in de ...

Bekijk de nieuwe clip van Depeche Mode (nieuws) | OOR