nieuws
Punk

Bekijk de nieuwe video van Green Day

Dat Green Day geen fan is van Donald Trump, steken de heren niet onder stoelen of banken. In de video voor single Troubled Times uit de band opnieuw hun onvrede over de aankomende president. Bekijk de clip hieronder.

Sinds het moment dat Trump is verkozen tot de president van Amerika, laat Green Day weten niet bepaald blij te zijn met de uitkomst van de verkiezingen. Vorig jaar sprak de band tijdens de MTV EMA awards in Rotterdam hun onrust uit over de aankomende Amerikaanse president. En tijdens de American Music Awards scandeerde de band nog: ‘No Trump, no KKK, no fascist USA’.

In de videoclip zijn beelden te zien van beroemde protesten uit de geschiedenis en wordt Martin Luther King geëerd. ‘Vandaag vieren we liefde en compassie meer dan ooit’, laat frontman Billie Joe Armstrong in een reactie op de video weten.

Het nummer is afkomstig van het laatste album Revolution Radio. Green Day speelt op 31 januari in een uitverkochte Ziggo Dome. In juni keert de band terug naar Nederland, wanneer ze voor de derde keer op Pinkpop spelen. Kaarten voor het festival gaan op 11 maart in de verkoop.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR's Eindlijst: dit zijn de 20 beste albums van 2021
eindlijst 2021

OOR’s Eindlijst: dit zijn de 20 beste albums van 2021

'Sometimes I Might Be Introvert' van Little Simz is door de Nederlandse muziekcritici uitgeroepen tot het beste album van 2021 ...
De speciale kerst-<span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
OOR shop

De speciale kerst-OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

Met Barry Hay (door Bart Chabot en Anton Corbijn), Warren Ellis, Froukje, Rico, Bill Callahan & Bonnie ‘Prince’ Billy, Neil ...
Yous & Yay over OOR's Eindlijst: 'Nee, dit is geen beste plaat'
interview

Yous & Yay over OOR’s Eindlijst: ‘Nee, dit is geen beste plaat’

‘Wat doe je op een dag?’ Het is de inmiddels beruchte openingsvraag waarmee Yous en Yay, ofwel Sef en Faberyayo, ...

Bekijk de nieuwe video van Green Day (nieuws) | OOR