nieuws

Bekijk de nieuwe videoclip van Suede

Suede heeft een videoclip online gezet van nieuwe track Barriers. Het nummer is afkomstig van het nieuwe album Bloodsports dat naar verwachting in maart zal uitkomen. De Britten ervoor gekozen om een simpele video te maken in zwart-wit, omdat ze zo snel mogelijk nieuw materiaal aan de wereld wilden laten horen.

De nieuwe track van het inmiddels zesde album werd gisteren aangeboden als gratis download voor alle fans. Voordat Bloodsports in de winkel ligt, komt Suede in februari met de eerste officiële nieuwe single It Starts And Ends With You. Barriers is dan ook geen single, maar de band vindt de track goed genoeg om als eerste naar buiten te brengen.

In een recent interview met het Britse muziekblad NME zei frontman Brett Anderson dat Bloodsports alle facetten van een echt Suede-album bevat: ‘drama, melodie en lawaai’.

Het is ondertussen alweer 11 jaar geleden dat het vorige album A New Morning verscheen. Brett Anderson heeft echter niet stil gezeten de afgelopen jaren: hij bracht maar liefst vier soloalbums uit.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van februari
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van februari

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
'Get Lucky': hoe de robots menselijke trekjes kregen
achtergrond

‘Get Lucky’: hoe de robots menselijke trekjes kregen

Dat Daft Punk nog eens dé hit van het nieuwe millennium zou maken, stond al in de sterren geschreven. En ...
Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!
abo-actie

Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!

Neem nu een abonnement op OOR.NL Premium en krijg de eerste maand gratis! Daarna betaal je €2,95 per maand (maandelijks ...

Bekijk de nieuwe videoclip van Suede (nieuws) | OOR