nieuws

Bekijk de nieuwe videoclip van Suede

Suede heeft een videoclip online gezet van nieuwe track Barriers. Het nummer is afkomstig van het nieuwe album Bloodsports dat naar verwachting in maart zal uitkomen. De Britten ervoor gekozen om een simpele video te maken in zwart-wit, omdat ze zo snel mogelijk nieuw materiaal aan de wereld wilden laten horen.

De nieuwe track van het inmiddels zesde album werd gisteren aangeboden als gratis download voor alle fans. Voordat Bloodsports in de winkel ligt, komt Suede in februari met de eerste officiële nieuwe single It Starts And Ends With You. Barriers is dan ook geen single, maar de band vindt de track goed genoeg om als eerste naar buiten te brengen.

In een recent interview met het Britse muziekblad NME zei frontman Brett Anderson dat Bloodsports alle facetten van een echt Suede-album bevat: ‘drama, melodie en lawaai’.

Het is ondertussen alweer 11 jaar geleden dat het vorige album A New Morning verscheen. Brett Anderson heeft echter niet stil gezeten de afgelopen jaren: hij bracht maar liefst vier soloalbums uit.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Charli
album
Charli XCX

Charli

Dat het bedenken van catchy popnummertjes zo makkelijk nog niet is, blijkt maar weer eens op Charli, het nieuwe album ...
Ilse DeLange: een Hollandse droom in de Amerikaanse realiteit
interview

Ilse DeLange: een Hollandse droom in de Amerikaanse realiteit

Spelen in Nashville kent vele gradaties en Ilse DeLange weet er alles van. Op het gebied van pop en country ...
Orbis Quadrantis
album
Monomyth

Orbis Quadrantis

Het melkwegstelsel werd verruild voor woelige baren. Na het afsluiten van de spacerocktrilogie met verkenningen in de ruimte is de ...

Bekijk de nieuwe videoclip van Suede (nieuws) | OOR