nieuws
Pop

Bekijk nieuwe clip Leonard Cohen

Leonard Cohen mag dan al een paar maanden niet meer onder ons zijn, zijn werk leeft gewoon voort. Vlak voor zijn overlijden afgelopen november, bracht de zanger zijn album You Want It Darker uit. Op die plaat staat het nummer Traveling Light waar Cohens zoon Adam samen met de Vlaamse kunstenaar Sammy Slabbinck – die ook de albumhoes ontwierp – een emotionele video voor heeft gemaakt. Bekijk de clip hieronder.

De video laat beelden zien uit het leven van Cohen tot aan het moment vlak voor zijn overlijden. De video opent met een beeld van de rokende zanger die vertelt hoe hij zich op dat moment voelt. ‘Ik voel me een stuk sterker, maar in werkelijkheid ben ik een stuk zwakker…’, aldus Cohen.

Op zijn laatste album You Want It Darker, kondigde Cohen zijn dood al een beetje aan. ‘If you are the dealer, I’m out of the game’, zingt hij op het titelnummer. Op de achtergrond zingen koren ‘Hineni, hineni’, Hebreeuws voor ‘Hier ben ik’. Cohen antwoordt: ‘I’m ready, my Lord’.

Leonard Cohen had wereldwijd vele hits, waaronder wereldberoemde liedjes als Hallelujah, Suzanne en So Long, Marianne. Cohen is opgenomen in de Canadese Music Hall Of Fame en Songwriters Hall Of Fame. In 2011 won hij de Prince Of Asturias Award voor literatuur en de Glenn Gould Prize.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Muse demonstreert gebakken lucht op het Malieveld
concert

Muse demonstreert gebakken lucht op het Malieveld

Kunst hoeft niet per se iets te betekenen om mooi te zijn. Zo vind ik het werk van Mark Rothko ...
Peter Gabriel kijkt moedig vooruit in Ziggo Dome
concert

Peter Gabriel kijkt moedig vooruit in Ziggo Dome

Het contrast op de vierkante kilometer kan haast niet groter zijn. Terwijl Harry Styles (29) drie dagen lang de ArenA ...
De nieuwe OOR is uit! Bestel 'm nu in onze shop
OOR-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

Bestel de nieuwe OOR, met Queens Of The Stone Age, Christine And The Queens, Noel Gallagher, Altın Gün, Brutus & ...

Bekijk nieuwe clip Leonard Cohen (nieuws) | OOR