luisteren

Belle And Sebas­tian deelt single voor Oekraïne

Belle And Sebastian heeft een nieuwe single gedeeld, getiteld If They’re Shooting At You. In de bijbehorende videoclip komen foto’s voorbij van de oorlog in Oekraïne. Naast de morele steun die Belle And Sebastian geeft met dit liedje, belooft de Schotse groep alle opbrengsten van het nummer te doneren aan het Rode Kruis. Bekijk de clip hieronder.

‘Toen de situatie in Oekraïne uit de hand begon te lopen, werd al snel duidelijk dat de levens van de mensen daar, en waarschijnlijk ook die van ons, nooit meer hetzelfde zouden zijn’, schrijft frontman Stuart Murdoch in een statement.

‘Wij staan achter Oekraïne en we hopen dat deze oorlog zo snel mogelijk stopt.’ If They’re Shooting At You zal ook verschijnen op het nieuwe album A Bit Of Previous, dat uitkomt op 6 mei.

Het laatste album van Belle And Sebastian verscheen in 2015, Girls In Peacetime Want To Dance. Vorig jaar verscheen de liveplaat What To Look For In Summer. Op 11 januari 2023 speelt de band in TivoliVredenburg.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
Dark Matter
rock
Pearl Jam

Dark Matter

Pearl Jam lijkt er weer zin in te hebben. De laatste door de pandemie uitgestelde Gigaton-shows werden vorig jaar nog ...
The Tortured Poets Department
pop
Taylor Swift

The Tortured Poets Department

OOR-collega Thomas Snoeijs noemde Taylor Swift onlangs ‘de grote winnaar van de wereldwijde aandachtseconomie’. Een betere omschrijving van de Amerikaanse ...

Belle And Sebas­tian deelt single voor Oekraïne