luisteren

Belle And Sebas­tian deelt single voor Oekraïne

Belle And Sebastian heeft een nieuwe single gedeeld, getiteld If They’re Shooting At You. In de bijbehorende videoclip komen foto’s voorbij van de oorlog in Oekraïne. Naast de morele steun die Belle And Sebastian geeft met dit liedje, belooft de Schotse groep alle opbrengsten van het nummer te doneren aan het Rode Kruis. Bekijk de clip hieronder.

‘Toen de situatie in Oekraïne uit de hand begon te lopen, werd al snel duidelijk dat de levens van de mensen daar, en waarschijnlijk ook die van ons, nooit meer hetzelfde zouden zijn’, schrijft frontman Stuart Murdoch in een statement.

‘Wij staan achter Oekraïne en we hopen dat deze oorlog zo snel mogelijk stopt.’ If They’re Shooting At You zal ook verschijnen op het nieuwe album A Bit Of Previous, dat uitkomt op 6 mei.

Het laatste album van Belle And Sebastian verscheen in 2015, Girls In Peacetime Want To Dance. Vorig jaar verscheen de liveplaat What To Look For In Summer. Op 11 januari 2023 speelt de band in TivoliVredenburg.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR-medewerker en geliefde soulman Kees Smallegange overleden
in memoriam

OOR-medewerker en geliefde soulman Kees Smallegange overleden

Kees Smallegange is dood. Hij overleed dinsdag aan een hartstilstand. Kees was een stronghold, een autoriteit op het gebied van ...
New Order klinkt als een (kantoor)klok in Ziggo Dome
concert
new order

New Order klinkt als een (kantoor)klok in Ziggo Dome

Twee ballerina's, zij aan zij. Rodeorijders die perfect, midden in het frame, op hun ros blijven deinen. Luchtbeelden van moderne ...
OOR Recensiebijbel: de klassiekers en vergeten parels uit 52 jaar OOR
oor-shop

OOR Recensiebijbel: de klassiekers en vergeten parels uit 52 jaar OOR

Stop de persen! Ons tweede boek is klaar. Two years in the making, ruim vier kilo in de hand, op glorieus ...

Belle And Sebas­tian deelt single voor Oekraïne (luisteren) | OOR