luisteren

Belle And Sebas­tian deelt single voor Oekraïne

Belle And Sebastian heeft een nieuwe single gedeeld, getiteld If They’re Shooting At You. In de bijbehorende videoclip komen foto’s voorbij van de oorlog in Oekraïne. Naast de morele steun die Belle And Sebastian geeft met dit liedje, belooft de Schotse groep alle opbrengsten van het nummer te doneren aan het Rode Kruis. Bekijk de clip hieronder.

‘Toen de situatie in Oekraïne uit de hand begon te lopen, werd al snel duidelijk dat de levens van de mensen daar, en waarschijnlijk ook die van ons, nooit meer hetzelfde zouden zijn’, schrijft frontman Stuart Murdoch in een statement.

‘Wij staan achter Oekraïne en we hopen dat deze oorlog zo snel mogelijk stopt.’ If They’re Shooting At You zal ook verschijnen op het nieuwe album A Bit Of Previous, dat uitkomt op 6 mei.

Het laatste album van Belle And Sebastian verscheen in 2015, Girls In Peacetime Want To Dance. Vorig jaar verscheen de liveplaat What To Look For In Summer. Op 11 januari 2023 speelt de band in TivoliVredenburg.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

De nieuwe OOR is uit! Bestel 'm nu in onze shop of lees digitaal
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop of lees digitaal

Nothing But Thieves, Keane, The Analogues, S10, Palaye Royal, Stanley Donwood & Thom Yorke, Jane’s Addiction, Mdou Moctar, Arooj Aftab ...
Win! Tickets voor de secret show van Eefje de Visser in Rotterdam
winactie
eefje de visser

Win! Tickets voor de secret show van Eefje de Visser in Rotterdam

Eefje de Visser bereidt zich voor op de festivalzomer met een unieke show op een nog geheime locatie in Rotterdam ...
'Pinkpop is gewoon meer popfestival dan rockfestival geworden'
interview

‘Pinkpop is gewoon meer popfestival dan rockfestival geworden’

Programmeur Rob Trommelen vindt dat Pinkpop vooral vrolijkheid moet oproepen. 'Als het te ingewikkeld wordt, gaat zo’n festival als een ...

Belle And Sebas­tian deelt single voor Oekraïne