nieuws

Beluister duet frontmannen Bloc Party en Years & Years

Een nieuwe track van Block Party-frontman Kele Okereke: Grounds For Resentment staat op het nog te verschijnen tweede soloalbum van de zanger/gitarist en is een duet met Olly Alexander van Years & Years.

Okereke vertelt aan The Guardian: ‘Ik herinner me dat ik iets las dat Olly schreef over het gebruik van voornaamwoorden in popmuziek. Hij schreef dat het gebruik van voornaamwoorden de laatste barrière is voor gay artiesten – ik vond het belangwekkend en intelligent. Er zijn veel gay-acts die het gebruik van ‘hij’ vermijden wanneer ze zingen over homoseksuele aantrekkingskracht. Ze gebruiken eerder een neutrale term. Olly deed me beseffen dat er nog een lange weg te gaan is voor gay-muzikanten als het gaat om het beschrijven van liefde en aantrekkingskracht op een authentieke manier’. Okereke besluit: ‘Ik was dus erg blij om met hem een romantisch duet te zingen op mijn album, omdat ik mij geen andere openlijk gay-artiesten kan herinneren die een liefdeslied aan elkaar richten, zonder zich achter codes te hoeven verschuilen’.

Okereke brengt op 6 oktober Fatherland uit. Het is het tweede soloalbum voor de frontman van Bloc Party. Het laatste album van de band, Hymns stamt uit 2016. Eind van datzelfde jaar brachten ze ook de single Stunt Queen uit. Bloc Party staat op 2 september op het Belgische Crammerock.

Foto: Marcel Poelstra

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert
Ryan Adams

Flitsende Ryan Adams kan geen flits verdragen

Bij de merch verkopen ze een linnen tas met de tekst ‘I love Ryan Adams because I love Satan’. Die ...
blog

Mijn 25 jaar Lowlands

25 jaar Lowlands – dat schreeuwt zo vlak voor de aftrap om een terugblik. Op mijn vakantieadres heb ik er ...
concert
Megadeth

De muzikale overtuiging van Megadeth

Naar aanleiding van het optreden dat Megadeth op zondag 6 augustus gaf als onderdeel van de Lokerse Feesten schreef OOR-collega ...