nieuws

Beluister duet frontmannen Bloc Party en Years & Years

Een nieuwe track van Block Party-frontman Kele Okereke: Grounds For Resentment staat op het nog te verschijnen tweede soloalbum van de zanger/gitarist en is een duet met Olly Alexander van Years & Years.

Okereke vertelt aan The Guardian: ‘Ik herinner me dat ik iets las dat Olly schreef over het gebruik van voornaamwoorden in popmuziek. Hij schreef dat het gebruik van voornaamwoorden de laatste barrière is voor gay artiesten – ik vond het belangwekkend en intelligent. Er zijn veel gay-acts die het gebruik van ‘hij’ vermijden wanneer ze zingen over homoseksuele aantrekkingskracht. Ze gebruiken eerder een neutrale term. Olly deed me beseffen dat er nog een lange weg te gaan is voor gay-muzikanten als het gaat om het beschrijven van liefde en aantrekkingskracht op een authentieke manier’. Okereke besluit: ‘Ik was dus erg blij om met hem een romantisch duet te zingen op mijn album, omdat ik mij geen andere openlijk gay-artiesten kan herinneren die een liefdeslied aan elkaar richten, zonder zich achter codes te hoeven verschuilen’.

Okereke brengt op 6 oktober Fatherland uit. Het is het tweede soloalbum voor de frontman van Bloc Party. Het laatste album van de band, Hymns stamt uit 2016. Eind van datzelfde jaar brachten ze ook de single Stunt Queen uit. Bloc Party staat op 2 september op het Belgische Crammerock.

Foto: Marcel Poelstra

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

<span class="club">Club</span> <span class="oor">OOR</span> was op Pinkpop
nieuws

Club OOR was op Pinkpop

OOR was op Pinkpop! We waren er met een eigen Club OOR-stand, waar verschillende artiesten langskwamen om een krabbel uit te ...
Pinkpop dag 3: van de roze hoed en de zwarte rand
concert

Pinkpop dag 3: van de roze hoed en de zwarte rand

De 49ste editie van Pinkpop vond dit weekend weer plaats in Landgraaf en OOR was alle drie de dagen van ...
Roger Waters maakt indruk, vooral na de pauze
concert
Roger Waters

Roger Waters maakt indruk, vooral na de pauze

Hij is zeker niet de meest spraakmakende artiest ter wereld, toch gaan controverse en Roger Waters prima hand in hand ...

Beluister duet frontmannen Bloc Party en Years & Years (nieuws) | OOR