nieuws

Beluister een nieuwe Suspiria-track van Thom Yorke

Thom Yorke heeft alweer een vierde nummer van zijn soundtrack voor de horrorfilm Suspiria gedeeld. Bekijk de clip van Open Again hieronder.

Het is de derde track die hij deze maand naar buiten brengt. De afgelopen weken verschenen Volk en Has Ended al. De eerste single Suspirium deelde hij in september. Voor alle videoclips werkte hij samen met animator RUFFMERCY, die eerder werk deed voor onder anderen Preoccupations, Suuns en Run The Jewels.

De soundtrack voor de remake van de Italiaanse horrorfilm maakte Yorke samen met producer Sam Petts-Davies (Radiohead, Red Hot Chili Peppers, Roger Waters). Ook het London Contemporary Orchestra en Choir is op de soundtrack te horen. Yorke’s zoon, Noah, drumt op de nummers Has Ended en Volk. De soundtrack verschijnt op 26 oktober en de film is vanaf 15 november in de Nederlandse bioscopen te zien.

Gisteren bracht Thom Yorke nog een nieuw uit dat hij schreef voor Greenpeace. Hands Off The Antarctic beluister je hier.

Onlangs werd er een exclusieve luistersessie voor Suspiria georganiseerd in Amsterdam. Onze verslaggever Tom Engelshoven was erbij, daarover lees je meer in OOR 10!

Foto: Ben Houdijk

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld
concert

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld

Van de 39ste editie van het driedaagse Bospop blijkt met name de afsluitende zondag populair, die dus vlotjes uitverkoopt, niet ...
WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar
concert

WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar

Wat doe je als je zelf eigenlijk te oud bent voor een festival, en zoonlief te jong? Dan ga je ...
Op ontdekkingsreis naar Pohoda
concert

Op ontdekkingsreis naar Pohoda

Een flink eind voorbij Bratislava in Slowakije, op een oud vliegveld bij de stokoude provincieplaats Trenčín, vindt ingeklemd tussen de ...

Beluister een nieuwe Suspiria-track van Thom Yorke (nieuws) | OOR