nieuws

Beluister een nieuwe Suspiria-track van Thom Yorke

Thom Yorke heeft alweer een vierde nummer van zijn soundtrack voor de horrorfilm Suspiria gedeeld. Bekijk de clip van Open Again hieronder.

Het is de derde track die hij deze maand naar buiten brengt. De afgelopen weken verschenen Volk en Has Ended al. De eerste single Suspirium deelde hij in september. Voor alle videoclips werkte hij samen met animator RUFFMERCY, die eerder werk deed voor onder anderen Preoccupations, Suuns en Run The Jewels.

De soundtrack voor de remake van de Italiaanse horrorfilm maakte Yorke samen met producer Sam Petts-Davies (Radiohead, Red Hot Chili Peppers, Roger Waters). Ook het London Contemporary Orchestra en Choir is op de soundtrack te horen. Yorke’s zoon, Noah, drumt op de nummers Has Ended en Volk. De soundtrack verschijnt op 26 oktober en de film is vanaf 15 november in de Nederlandse bioscopen te zien.

Gisteren bracht Thom Yorke nog een nieuw uit dat hij schreef voor Greenpeace. Hands Off The Antarctic beluister je hier.

Onlangs werd er een exclusieve luistersessie voor Suspiria georganiseerd in Amsterdam. Onze verslaggever Tom Engelshoven was erbij, daarover lees je meer in OOR 10!

Foto: Ben Houdijk

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Muse zit vast in z’n eigen spelletje, blijkt in Ziggo Dome
concert

Muse zit vast in z’n eigen spelletje, blijkt in Ziggo Dome

De reguliere ‘stadionshow’ van Muse in het Nijmeegse Goffertpark is nog geen drie maanden geleden, maar voor Nederland heeft de ...
Daniel Johnston (1961-2019): als een bang kind in het donker
nieuws

Daniel Johnston (1961-2019): als een bang kind in het donker

Daniel Johnston, held van vele beautiful freaks in de popmuziek, is overleden aan een hartaanval. Dat nieuws bracht de lokale krant ...
Ayreon in 013: kasteelheer Lucassen verbindt werelden
concert

Ayreon in 013: kasteelheer Lucassen verbindt werelden

Zijn glimlach aan het eind van de avond had niet breder kunnen zijn. Het was er een van grote tevredenheid ...

Beluister een nieuwe Suspiria-track van Thom Yorke (nieuws) | OOR