nieuws

Beluister een nieuwe Suspiria-track van Thom Yorke

Thom Yorke heeft alweer een vierde nummer van zijn soundtrack voor de horrorfilm Suspiria gedeeld. Bekijk de clip van Open Again hieronder.

Het is de derde track die hij deze maand naar buiten brengt. De afgelopen weken verschenen Volk en Has Ended al. De eerste single Suspirium deelde hij in september. Voor alle videoclips werkte hij samen met animator RUFFMERCY, die eerder werk deed voor onder anderen Preoccupations, Suuns en Run The Jewels.

De soundtrack voor de remake van de Italiaanse horrorfilm maakte Yorke samen met producer Sam Petts-Davies (Radiohead, Red Hot Chili Peppers, Roger Waters). Ook het London Contemporary Orchestra en Choir is op de soundtrack te horen. Yorke’s zoon, Noah, drumt op de nummers Has Ended en Volk. De soundtrack verschijnt op 26 oktober en de film is vanaf 15 november in de Nederlandse bioscopen te zien.

Gisteren bracht Thom Yorke nog een nieuw uit dat hij schreef voor Greenpeace. Hands Off The Antarctic beluister je hier.

Onlangs werd er een exclusieve luistersessie voor Suspiria georganiseerd in Amsterdam. Onze verslaggever Tom Engelshoven was erbij, daarover lees je meer in OOR 10!

Foto: Ben Houdijk

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Al meer dan 50.000 mensen tekenden de petitie
muziek in coronatijd

Al meer dan 50.000 mensen tekenden de petitie

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist en mede-thuisblijver Hooijer de ontwikkelingen in ...
OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
Fiona Apple krijgt hoogste score ooit op Metacritic
nieuws

Fiona Apple krijgt hoogste score ooit op Metacritic

Metacritic, de bekende website die het gemiddelde oordeel van albumrecensies berekend, heeft een nieuwe nummer 1 in zijn top 100 ...

Beluister een nieuwe Suspiria-track van Thom Yorke (nieuws) | OOR