nieuws

Beluister nieuwe single Prophets Of Rage

Op 15 september verschijnt het titelloze debuutalbum van Prophets Of Rage. Vandaag heeft de supergroep een nieuwe single de wereld in geholpen: Radical Eyes. Van het album hoorden we eerder al de nummers Unfuck The World en Living On The 101.

‘De westerse wereld heeft vooroordelen en stereotypes in het leven geroepen’, zegt Chuck D over het nummer. ‘Tegengestelde meningen en bewegingen worden eerder gezien als radicaal dan als diversiteit. Radical Eyes is de bril waardoor alles wordt gezien, elke levensbeweging die in opstand komt wordt gelabeld als ‘geradicaliseerd’’.

Prophets Of Rage bestaat uit Tom Morello, Tim Commerford en Brad Wilk van Rage Against The Machine, aangevuld met rappers Chuck D (Public Enemy) en B-Real (Cypress Hill) en DJ Lord. Toch is het volgens gitarist Morello geen supergroep. ‘Het is eerder een elite-eenheid van revolutionaire muzikanten, vastberaden om de berg van verkiezingsjaar-bullshit te bestormen met een muur van Marshall-versterkers’. OOR zag de Prophets dit jaar op Pinkpop en sprak daar uitgebreid met Tom Morello.

Foto: Paul Barendregt

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

<span class="club">Club</span> <span class="oor">OOR</span> was op Pinkpop
nieuws

Club OOR was op Pinkpop

OOR was op Pinkpop! We waren er met een eigen Club OOR-stand, waar verschillende artiesten langskwamen om een krabbel uit te ...
Pinkpop dag 2: tekens van boven
concert
Foo Fighters

Pinkpop dag 2: tekens van boven

De 49ste editie van Pinkpop vindt dit weekend weer plaats in Landgraaf en OOR is alle drie de dagen van ...
Pinkpop dag 3: van de roze hoed en de zwarte rand
concert

Pinkpop dag 3: van de roze hoed en de zwarte rand

De 49ste editie van Pinkpop vond dit weekend weer plaats in Landgraaf en OOR was alle drie de dagen van ...

Beluister nieuwe single Prophets Of Rage (nieuws) | OOR