nieuws

Beluister nieuwe single Prophets Of Rage

Op 15 september verschijnt het titelloze debuutalbum van Prophets Of Rage. Vandaag heeft de supergroep een nieuwe single de wereld in geholpen: Radical Eyes. Van het album hoorden we eerder al de nummers Unfuck The World en Living On The 101.

‘De westerse wereld heeft vooroordelen en stereotypes in het leven geroepen’, zegt Chuck D over het nummer. ‘Tegengestelde meningen en bewegingen worden eerder gezien als radicaal dan als diversiteit. Radical Eyes is de bril waardoor alles wordt gezien, elke levensbeweging die in opstand komt wordt gelabeld als ‘geradicaliseerd’’.

Prophets Of Rage bestaat uit Tom Morello, Tim Commerford en Brad Wilk van Rage Against The Machine, aangevuld met rappers Chuck D (Public Enemy) en B-Real (Cypress Hill) en DJ Lord. Toch is het volgens gitarist Morello geen supergroep. ‘Het is eerder een elite-eenheid van revolutionaire muzikanten, vastberaden om de berg van verkiezingsjaar-bullshit te bestormen met een muur van Marshall-versterkers’. OOR zag de Prophets dit jaar op Pinkpop en sprak daar uitgebreid met Tom Morello.

Foto: Paul Barendregt

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

nieuws

Word lid van Club OOR en kies je welkomstgeschenk!

Als je nu een abonnement neemt op OOR, word je niet alleen automatisch lid van Club OOR - waarmee je jaarlijks ...
album
Courtney Barnett & Kurt Vile

Lotta Sea Lice

De eerste single van de andere Courtney en Kurt, Over Everything, was de perfecte synthese van beider stijlen: aanstekelijk eigenzinnig ...
winactie
The Waterboys

Tickets voor The Waterboys in AFAS Live

Op woensdag 15 november staan de folkrockers van The Waterboys in AFAS Live. En jij kunt daarbij zijn, want OOR ...