nieuws

Beluister nieuwe single Prophets Of Rage

Op 15 september verschijnt het titelloze debuutalbum van Prophets Of Rage. Vandaag heeft de supergroep een nieuwe single de wereld in geholpen: Radical Eyes. Van het album hoorden we eerder al de nummers Unfuck The World en Living On The 101.

‘De westerse wereld heeft vooroordelen en stereotypes in het leven geroepen’, zegt Chuck D over het nummer. ‘Tegengestelde meningen en bewegingen worden eerder gezien als radicaal dan als diversiteit. Radical Eyes is de bril waardoor alles wordt gezien, elke levensbeweging die in opstand komt wordt gelabeld als ‘geradicaliseerd’’.

Prophets Of Rage bestaat uit Tom Morello, Tim Commerford en Brad Wilk van Rage Against The Machine, aangevuld met rappers Chuck D (Public Enemy) en B-Real (Cypress Hill) en DJ Lord. Toch is het volgens gitarist Morello geen supergroep. ‘Het is eerder een elite-eenheid van revolutionaire muzikanten, vastberaden om de berg van verkiezingsjaar-bullshit te bestormen met een muur van Marshall-versterkers’. OOR zag de Prophets dit jaar op Pinkpop en sprak daar uitgebreid met Tom Morello.

Foto: Paul Barendregt

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert
Ryan Adams

Flitsende Ryan Adams kan geen flits verdragen

Bij de merch verkopen ze een linnen tas met de tekst ‘I love Ryan Adams because I love Satan’. Die ...
blog

Mijn 25 jaar Lowlands

25 jaar Lowlands – dat schreeuwt zo vlak voor de aftrap om een terugblik. Op mijn vakantieadres heb ik er ...
concert
Megadeth

De muzikale overtuiging van Megadeth

Naar aanleiding van het optreden dat Megadeth op zondag 6 augustus gaf als onderdeel van de Lokerse Feesten schreef OOR-collega ...