nieuws

Beluister de nieuwe single van Bombay Bicycle Club

De heren van Bombay Bicycle Club hebben hun nieuwe single onthult: It’s Alright Now. Het is de tweede track die de Londense band uitbrengt van het nieuwe album So Long, See You Tomorrow. De release van deze vierde langspeler staat op 4 februari 2014 in de agenda.

Eerder dit jaar verscheen de eerste single van de aanstaande plaat. Met Carry Me toonde het viertal zich wederom van een onverwachte kant. Tijdens het opnameproces van So Long, See You Tomorrow hebben frontman Jack Steadman en co zich laten inspireren door andere invloeden dan wellicht van het viertal werd verwacht. ‘We laten ons meer inspireren door samples. Deze fungeren als springplank voor de nummers. En of het nu een Indiaas nummer of Thaise zang is, je zou nooit moeten ontkennen dat ook dat als inspiratie kan dienen, ook al klinkt het misschien vreemd of ongebruikelijk’, aldus Steadman. De zanger reisde tijdens het schrijven van het album de hele wereld over, waaronder door Nederland.

Bombay Bicycle Club toert vlak na de release van het nieuwe album door Europa, met onder andere een show in de Melkweg op 10 februari.Tickets (à 16 euro) zijn verkrijgbaar via Melkweg.nl.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
Eefje de Visser: 'In dit crisisjaar heb ik geluk gehad'
interview

Eefje de Visser: ‘In dit crisisjaar heb ik geluk gehad’

Eefje de Visser maakt de platen van het jaar. We belden de 34-jarige zangeres in haar woonplaats Gent (België) om ...
Mode is leven, zo toont Corbijn aan in nieuw fotoboek
boek

Mode is leven, zo toont Corbijn aan in nieuw fotoboek

Je hoeft niet van muziek te houden om de muziekfoto’s van Anton Corbijn op waarde te schatten. Je hoeft ook ...

Beluister de nieuwe single van Bombay Bicycle Club (nieuws) | OOR