nieuws
Rock

Beluister de nieuwe single van The Hold Steady

Met Teeth Dreams brengt The Hold Steady op 25 maart de opvolger van het in 2010 verschenen Heaven Is Whenever uit. De indierockers uit Brooklyn brengen nu alvast de eerste single van de nieuwe plaat uit. Beluister I Hope This Whole Thing Didn’t Frighten You hieronder.

Met de release eind maart komt er een einde aan een periode van vier jaar, waarin de groep rond frontman Graig Finn geen nieuw werk uitbracht. Het was de langste periode van rust voor het voorheen bijzonder productieve vijftal, dat binnenkort alweer een zesde studioalbum aan de catalogus kan toevoegen. Tijdens de opnames van de nieuwe lp werkte de band samen met gitarist Steve Selvidge, die in het verleden alleen op tour de bezetting versterkte. Volgens de vaste gitarist Tad Kubler heeft de pauze zijn vruchten afgeworpen.‘Het was weer spannend. Er was een nieuwigheid aan de plaat die ik al tijden niet meer had ervaren’, zo laat Kubler weten in gesprek met Rolling Stone.

The Hold Steady staat aan de vooravond van een tour door Noord-Amerika. Vooralsnog heeft de band nog geen optredens in Europa bevestigd.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van februari
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van februari

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
'Get Lucky': hoe de robots menselijke trekjes kregen
achtergrond

‘Get Lucky’: hoe de robots menselijke trekjes kregen

Dat Daft Punk nog eens dé hit van het nieuwe millennium zou maken, stond al in de sterren geschreven. En ...
Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!
abo-actie

Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!

Neem nu een abonnement op OOR.NL Premium en krijg de eerste maand gratis! Daarna betaal je €2,95 per maand (maandelijks ...

Beluister de nieuwe single van The Hold Steady (nieuws) | OOR