nieuws
Pop

Beluister demoalbum van Jeff Buckley

Negentien jaar na zijn dood verschijnt op 11 maart ‘nieuw’ materiaal van Jeff Buckley. Het album You and I staat vol met niet eerder uitgebrachte nummers en demo’s. De plaat is hieronder al te streamen.

Het album bestaat uit demo’s die Buckley opnam aan het begin van zijn carrière . De tracks van de plaat werden in de archieven van Sony Music ontdekt. De meeste nummers zijn in februari 1993 opgenomen in de Shelter Island Sound Studio van producer Steve Addabbo. Op You and I zijn covers te vinden van onder andere Bob Dylan, Led Zeppelin en Sly & The Family Stone.

Ook staan er twee originele Buckley-songs op: de allereerste opname van Grace en het niet eerder uitgebrachte Dream Of You and I. Jeff Buckley overleed op 29 mei 1997 op 30-jarige leeftijd. De zanger verdronk in de Wolf rivier in Tennessee.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
De nieuwe <span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

De nieuwe OOR is uit! Met U2 (exclusief!), Sophie Straat, Inhaler, Orbital, Roger Waters, Naaz, Lankum, The Vices, The Beach ...
Damien Rice zoekt voorzichtig nieuwe wegen in Carré
concert

Damien Rice zoekt voorzichtig nieuwe wegen in Carré

Damien Rice had meer verleden dan heden om ten tonele te brengen in Carré. ‘Prachtig, prachtig’, verzuchtte het publiek. Maar ...

Beluister demoalbum van Jeff Buckley (nieuws) | OOR