nieuws
INDIE

Beluister het nieuwe album van Blood Red Shoes

De release van het titelloze, nieuwe album van Blood Red Shoes staat op 3 maart in de agenda, maar het duo uit Brighton heeft de plaat echter nu al beschikbaar gemaakt om te streamen. Je kunt de plaat hieronder beluisteren.

Laura-Mary Carter en Steven Ansell produceerden de opvolger van het in 2012 verschenen In Time To Voices zelf. Het tweetal reisde daarvoor naar Berlijn, waar de band een half jaar verbleef. In gesprek met OOR geeft Ansell tekst en uitleg over het opnameproces. ‘Het besluit om de plaat zelf te produceren maakte sommige dingen makkelijker en andere dingen weer moeilijker. Het technische aspect is vrij bewerkelijk en soms best lastig, maar het weegt niet op tegen het feit dat je precies kan doen wat je wil, en vooral ook hoe je het wil doen’, aldus Ansell.

Volgende week gaat Blood Red Shoes van start met een Europese tour. Op 18 april staat het duo in de Orangerie-zaal van Botanique in Brussel en op 20 april in Oude Zaal van de Melkweg. Kaarten zijn te koop op botanique.be en melkweg.nl.

Lees het volledige interview met Blood Red Shoes in OOR 3 (vanaf 13 maart de winkel) of in de OOR Magazine app (voor iOS en Android).

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

'Voorlopig is ons livecircuit even helemaal Dutch'
muziek in coronatijd

‘Voorlopig is ons livecircuit even helemaal Dutch’

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist en mede-thuisblijver Hooijer de ontwikkelingen in ...
OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
Notes On A Conditional Form
album
The 1975

Notes On A Conditional Form

Het moge duidelijk zijn dat het ontstaan én de rappe verspreiding van het coronavirus een van de eerste grote, voor ...

Beluister het nieuwe album van Blood Red Shoes (nieuws) | OOR