nieuws
INDIE

Beluister het nieuwe album van Blood Red Shoes

De release van het titelloze, nieuwe album van Blood Red Shoes staat op 3 maart in de agenda, maar het duo uit Brighton heeft de plaat echter nu al beschikbaar gemaakt om te streamen. Je kunt de plaat hieronder beluisteren.

Laura-Mary Carter en Steven Ansell produceerden de opvolger van het in 2012 verschenen In Time To Voices zelf. Het tweetal reisde daarvoor naar Berlijn, waar de band een half jaar verbleef. In gesprek met OOR geeft Ansell tekst en uitleg over het opnameproces. ‘Het besluit om de plaat zelf te produceren maakte sommige dingen makkelijker en andere dingen weer moeilijker. Het technische aspect is vrij bewerkelijk en soms best lastig, maar het weegt niet op tegen het feit dat je precies kan doen wat je wil, en vooral ook hoe je het wil doen’, aldus Ansell.

Volgende week gaat Blood Red Shoes van start met een Europese tour. Op 18 april staat het duo in de Orangerie-zaal van Botanique in Brussel en op 20 april in Oude Zaal van de Melkweg. Kaarten zijn te koop op botanique.be en melkweg.nl.

Lees het volledige interview met Blood Red Shoes in OOR 3 (vanaf 13 maart de winkel) of in de OOR Magazine app (voor iOS en Android).

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR's Eindlijst 2019: Lana Del Rey maakt album van het jaar
eindlijst

OOR’s Eindlijst 2019: Lana Del Rey maakt album van het jaar

Norman Fucking Rockwell! van Lana Del Rey is door de verzamelde Nederlandse muziekcritici uitgeroepen tot het beste album van het ...
De 100 beste songs & tracks van 2019 (volgens OOR's Koen Poolman)
nieuws

De 100 beste songs & tracks van 2019 (volgens OOR’s Koen Poolman)

Volgende week maken we OOR's Eindijst bekend: de 20 beste albums van 2019. Als voorpret slingeren we alvast 2 x ...
Pink Floyd's 'Later Years': de derde incarnatie van de symfonische reus
achtergrond

Pink Floyd’s ‘Later Years’: de derde incarnatie van de symfonische reus

Goed nieuws en slecht nieuws: Pink Floyd leeft nog, maar niet lang meer, zo leren we uit de titel The ...

Beluister het nieuwe album van Blood Red Shoes (nieuws) | OOR