nieuws
INDIE

Beluister het nieuwe album van Blood Red Shoes

De release van het titelloze, nieuwe album van Blood Red Shoes staat op 3 maart in de agenda, maar het duo uit Brighton heeft de plaat echter nu al beschikbaar gemaakt om te streamen. Je kunt de plaat hieronder beluisteren.

Laura-Mary Carter en Steven Ansell produceerden de opvolger van het in 2012 verschenen In Time To Voices zelf. Het tweetal reisde daarvoor naar Berlijn, waar de band een half jaar verbleef. In gesprek met OOR geeft Ansell tekst en uitleg over het opnameproces. ‘Het besluit om de plaat zelf te produceren maakte sommige dingen makkelijker en andere dingen weer moeilijker. Het technische aspect is vrij bewerkelijk en soms best lastig, maar het weegt niet op tegen het feit dat je precies kan doen wat je wil, en vooral ook hoe je het wil doen’, aldus Ansell.

Volgende week gaat Blood Red Shoes van start met een Europese tour. Op 18 april staat het duo in de Orangerie-zaal van Botanique in Brussel en op 20 april in Oude Zaal van de Melkweg. Kaarten zijn te koop op botanique.be en melkweg.nl.

Lees het volledige interview met Blood Red Shoes in OOR 3 (vanaf 13 maart de winkel) of in de OOR Magazine app (voor iOS en Android).

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Pearl Jam brengt nieuwe single 'Dance of the Clairvoyants' uit
nieuws

Pearl Jam brengt nieuwe single ‘Dance of the Clairvoyants’ uit

Pearl Jam kondigde op 27 maart zijn nieuwe album Gigaton aan. Nu geeft de band ook een eerste voorproefje van ...
Eefje de Visser: 'Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme'
interview

Eefje de Visser: ‘Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme’

Ze zeggen dat empatische mensen sterker geneigd zijn dialecten en accenten over te nemen. Als dat waar is, dan zit ...
The Strokes derde headliner op Best Kept Secret
nieuws

The Strokes derde headliner op Best Kept Secret

The Strokes zullen de zaterdag van Best Kept Secret headlinen. Dat kondigde de nieuwe festivaldirecteur Maurits Westerik woensdagavond live aan op ...

Beluister het nieuwe album van Blood Red Shoes (nieuws) | OOR