nieuws
INDIE

Beluister het nieuwe album van Blood Red Shoes

De release van het titelloze, nieuwe album van Blood Red Shoes staat op 3 maart in de agenda, maar het duo uit Brighton heeft de plaat echter nu al beschikbaar gemaakt om te streamen. Je kunt de plaat hieronder beluisteren.

Laura-Mary Carter en Steven Ansell produceerden de opvolger van het in 2012 verschenen In Time To Voices zelf. Het tweetal reisde daarvoor naar Berlijn, waar de band een half jaar verbleef. In gesprek met OOR geeft Ansell tekst en uitleg over het opnameproces. ‘Het besluit om de plaat zelf te produceren maakte sommige dingen makkelijker en andere dingen weer moeilijker. Het technische aspect is vrij bewerkelijk en soms best lastig, maar het weegt niet op tegen het feit dat je precies kan doen wat je wil, en vooral ook hoe je het wil doen’, aldus Ansell.

Volgende week gaat Blood Red Shoes van start met een Europese tour. Op 18 april staat het duo in de Orangerie-zaal van Botanique in Brussel en op 20 april in Oude Zaal van de Melkweg. Kaarten zijn te koop op botanique.be en melkweg.nl.

Lees het volledige interview met Blood Red Shoes in OOR 3 (vanaf 13 maart de winkel) of in de OOR Magazine app (voor iOS en Android).

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Lowlands beleeft topeditie

Lowlands beleeft topeditie

Midden augustus. Zowel de zomer als het festivalseizoen loopt op zijn einde, wat maar één ding kan betekenen: het is ...
When I Have Fears
album
The Murder Capital

When I Have Fears

Vraag de mannen van The Murder Capital naar hun favoriete band en ze noemen – niet geheel verrassend – The ...
This Is Not A Safe Place
album
Ride

This Is Not A Safe Place

Even de oude succesnummers oppoetsen, rondje om de wereld, cashen en weer terug naar moeder de vrouw. Zo ging het ...

Beluister het nieuwe album van Blood Red Shoes (nieuws) | OOR