nieuws
Indie

Beluister het nieuwe album van Maxïmo Park

De nieuwe plaat van Maxïmo Park zal op 3 februari officieel uitkomen. De Britse indierockers hebben de elf tracks van Too Much Information echter nu al beschikbaar gemaakt om te streamen. Beluister het album hieronder.

In eerste instantie was het plan om een EP te maken. Het nieuwe materiaal is echter uitgegroeid tot een volwaardige langspeler. ‘De nummers waren gewoon te goed. Hier en daar is dit album wat stemmiger dan voorheen. Ons vroege werk klonk alsof we wilden ontsnappen van waar we vandaan kwamen en nu is het alsof we terug willen keren’, zo verklaart frontman Paul Smith in gesprek met NME. Verder legt de zanger uit dat het vijfde studioalbum van de band uit Newcastle een ‘potpourri van invloeden’ is. ‘Als je niet iets nieuws doet, wat is dan het nut?’, aldus Smith.

Op de dag van de release start het vijftal met een tour door Groot-Brittannië en Europa. Op 10 februari komt de tourkaravaan langs de Brusselse Botanique en een dag later is De Melkweg aan de beurt. Kaarten zijn te koop op Botanique.be en Melkweg.nl.

Foto: Steve Gullick

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Muse demonstreert gebakken lucht op het Malieveld
concert

Muse demonstreert gebakken lucht op het Malieveld

Kunst hoeft niet per se iets te betekenen om mooi te zijn. Zo vind ik het werk van Mark Rothko ...
Peter Gabriel kijkt moedig vooruit in Ziggo Dome
concert

Peter Gabriel kijkt moedig vooruit in Ziggo Dome

Het contrast op de vierkante kilometer kan haast niet groter zijn. Terwijl Harry Styles (29) drie dagen lang de ArenA ...
De nieuwe OOR is uit! Bestel 'm nu in onze shop
OOR-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

Bestel de nieuwe OOR, met Queens Of The Stone Age, Christine And The Queens, Noel Gallagher, Altın Gün, Brutus & ...

Beluister het nieuwe album van Maxïmo Park (nieuws) | OOR