nieuws
Indie

Beluister nieuw nummer Ride

Het duurde maar liefst twintig jaar, maar de heren van Ride zijn terug met een nieuw nummer. En dat is niet alles: de band kondigt ook een nieuw album aan dat later dit jaar verschijnt. Beluister Charm Assault hieronder. Hoe de nieuwe plaat gaat heten en wanneer ‘ie precies in de winkel ligt, houden de heren nog even geheim.

Gitarist Andy Bell zegt dat de single is gemaakt vanuit frustratie en afgunst naar de mensen die op dit moment Groot-Brittanie leiden.

De nieuwe plaat wordt de eerste sinds Tarantula uit 1996, het vierde album van Ride. Datzelfde jaar ging de band uit elkaar, maar sinds 2014 zijn de heren weer bij elkaar. Twee jaar geleden werd debuutalbum Nowhere opnieuw uitgebracht ter ere van het 25-jarig bestaan van de plaat.

Het nieuwe nummer is geproduceerd door Erol Alkan, vooral bekend als DJ, die inmiddels als producer ook aardig aan de weg aan het timmeren is. Zo werkte hij eerder samen met de Mystery Jets, Late Of The Pier en Franz Ferdinand voor het uitbrengen van nieuwe platen.

Foto: Luuk Denekamp

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR ontsluit de pophistorie: elke dag een klassiek verhaal!
het poparchief

OOR ontsluit de pophistorie: elke dag een klassiek verhaal!

We gaan iets leuks doen. Nu heel het land toch zo'n beetje in lockdown zit, unlocken wij het OOR-archief. Of minder ...
Gigaton
album
Pearl Jam

Gigaton

Bijna zeven jaar hebben we erop moeten wachten: een nieuw Pearl Jam-album. OOR’s meest gestaalde Pearl Jam-watcher recenseert 'Gigaton', track ...
Hoe het internet er met de nieuwe Radiohead vandoor ging (2003)
het poparchief

Hoe het internet er met de nieuwe Radiohead vandoor ging (2003)

In 2003 - tijden van Napster, Bush en SARS - toog onze huidige hoofdredacteur Erik van den Berg naar Londen ...

Beluister nieuw nummer Ride (nieuws) | OOR