nieuws
Rock

Beluister nummer Iggy Pop en Danger Mouse

Ondanks dat hij 69 jaar oud is, weet Iggy Pop nog niet van ophouden. Samen met Danger Mouse slaat hij de handen ineen voor een nieuw nummer. Gold is opgenomen voor een film met dezelfde titel. Beluister het nummer hieronder.

Het duo nam het nummer op in het huis van Iggy Pop in Miami. ‘Toen we in de studio zaten, regisseerde Danger Mouse alles. Dat is precies wat ik wil wanneer je met een producer werkt. Stapje voor stapje werd het nummer beter en beter totdat we tevreden waren en dit lied het eindresultaat werd’, vertelt Iggy Pop over het nummer.

Het is niet de eerste keer dat de heren een samenwerking aangaan. In 2010 maakten ze het nummer Dark Night of the Soul voor het project van Mark Linkous van de band Sparklehorse.

Deze zomer staat Iggy Pop op Lowlands. Kaarten voor het festival zijn te koop via Ticketmaster.

Foto: Dimitri Hakke

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Ayreon in 013: kasteelheer Lucassen verbindt werelden
concert

Ayreon in 013: kasteelheer Lucassen verbindt werelden

Zijn glimlach aan het eind van de avond had niet breder kunnen zijn. Het was er een van grote tevredenheid ...
The Tallest Man On Earth
Club OOR
The Tallest Man On Earth

The Tallest Man On Earth

Lees alle inter­views, achter­grond­verhalen, recensies, columns en agenda­tips van OOR nu ook op OOR.NL. Exclusief voor abonnees. ABONNEE EN WIL ...
Charli
album
Charli XCX

Charli

Dat het bedenken van catchy popnummertjes zo makkelijk nog niet is, blijkt maar weer eens op Charli, het nieuwe album ...

Beluister nummer Iggy Pop en Danger Mouse (nieuws) | OOR