nieuws

Bijna alles van Radiohead staat nu op Bandcamp

Radiohead heeft een groot deel van zijn discografie op Bandcamp gezet. Alle negen studioalbums en enkele obscuriteiten zijn te beluisteren via het onder muzikanten geliefde platform. Ook de heruitgave Kid A Mnesia (5 november uit) wordt via Bandcamp beschikbaar.

Naast de reguliere albums staan onder andere het livealbum I Might Be Wrong (2001), het remixalbum TKOL RMX 1234567 (2011), In Rainbows Disk 2 (2007) en de heruitgave OK Computer OKNOTOK 1997-2017 op Bandcamp.

Radiohead heeft altijd een moeizame relatie gehad met streamingdiensten. In 2013 haalde de band zijn muziek van het door hen bekritiseerde Spotify. Inmiddels is de discografie juist in overvloed beschikbaar op alle platforms, inclusief het vorig jaar gelanceerde online archief de Radiohead Public Library.

Radiohead brengt op 5 november de driedubbelaar KID A MNESIA uit. Zoals de titel al aangeeft, gaat hem om een heruitgave van Kid A (2000) en Amnesiac (2001), aangevuld met een derde schijf Kid Amnesiae. In de volgende OOR lees je er alles over.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR's Eindlijst: dit zijn de 20 beste albums van 2021
eindlijst 2021

OOR’s Eindlijst: dit zijn de 20 beste albums van 2021

'Sometimes I Might Be Introvert' van Little Simz is door de Nederlandse muziekcritici uitgeroepen tot het beste album van 2021 ...
De speciale kerst-<span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
OOR shop

De speciale kerst-OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

Met Barry Hay (door Bart Chabot en Anton Corbijn), Warren Ellis, Froukje, Rico, Bill Callahan & Bonnie ‘Prince’ Billy, Neil ...
Yous & Yay over OOR's Eindlijst: 'Nee, dit is geen beste plaat'
interview

Yous & Yay over OOR’s Eindlijst: ‘Nee, dit is geen beste plaat’

‘Wat doe je op een dag?’ Het is de inmiddels beruchte openingsvraag waarmee Yous en Yay, ofwel Sef en Faberyayo, ...

Bijna alles van Radiohead staat nu op Bandcamp (nieuws) | OOR