nieuws

BINTANGS ZANGER GUS PLEINES OVERLEDEN

Op woensdag 28 maart is op 58-jarige leeftijd ex-BINTANGS zanger Gus Pleines overleden. De familie wilde hier in eerste instantie geen ruchtbaarheid aan geven. Nadat het bericht in een krant verscheen openden de Bintangs een condoleance register op hun website. Maar op verzoek van diezelfde familie is dat vervolgens weer verwijderd. ‘Gelieve Gus zijn dood in je hart te verwerken, en niet op de website of andere fora.’

Pleines (links onder op de foto) werd in 1948 geboren in de Javaanse stad Bandung. Op zijn veertiende ging hij zingen in zijn eerste bandje, en op zijn 18e kwam hij als zanger bij de Bintangs, wat ‘sterren’ betekent in het Javaans. De band had een handvol hits, waarvan Riding On The L&N (1969) en Travelling In The USA (1970) de grootste waren.

Hoewel de groep een aantal keer uit elkaar viel, vormde Gus met de Bintangs in de jaren 70 een vaste waarde op de Nederlandse podia. Waar de band optrad was het feest. En met zijn rauwe stemgeluid was Gus daarbij de aanjager.

Tot 2004 bleef Pleines lid van de Bintangs. Gezondheidsproblemen noopten hem te stoppen, waarna de groep in een verjongde versie een doorstart maakte.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

De stilte valt hard in 'Sound of Metal' (Amazon Prime)
film

De stilte valt hard in ‘Sound of Metal’ (Amazon Prime)

De speelfilm Sound of Metal (beschikbaar op Amazon Prime) is het minimalistische portret van een drummer die zijn gehoor verliest ...
'Ik wil iets fucking agressiefs zien!', riep Ryan Adams
de makers

‘Ik wil iets fucking agressiefs zien!’, riep Ryan Adams

In de serie 'De Makers' nemen we onszelf onder de loep. In plakboekstijl schudden we de archieven van ons colofon ...
Fearless (Taylor's Version)
album
Taylor Swift

Fearless (Taylor’s Version)

Over het behouden van de rechten over je eigen masters is altijd al een hoop te doen geweest. Bij Taylor ...

BINTANGS ZANGER GUS PLEINES OVERLEDEN (nieuws) | OOR