luisteren

Black Midi covert Taylor Swift en King Crimson

Black Midi heeft een EP uitgebracht met drie covers. Op Cavalcovers staan vertolkingen van Taylor Swift’s Love Story, 21st Century Schizoid Man van King Crimson en Moonlight on Vermont van Captain Beefheart.

De titel Cavalcovers is afgeleid van het in 2021 uitgebrachte Cavalcade van Black Midi, het tweede album van de virtuoze, grensverleggende en ontregelende band uit Londen. In 2019 verscheen het debuutalbum Schlagenheim.

In hun cover van de progrock klassieker 21st Century Schizoid Man zijn alle drie de bandleden op zang te horen. Van Love Story, afkomstig van Swift’s tweede album Fearless, maakten de Britten een meeslepende rocker met Springsteen-grandeur. In de Beefheart-cover horen we ook U2’s (Pride) In The Name Of Love voorbijkomen.

Black Midi begint vandaag aan zijn wereldtournee, die de band uiteindelijk ook naar Paradiso Noord (6 en 8 mei), Best Kept Secret (10-12 juni) en het Belgische Dour Festival (13-17 juli) zal brengen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
Dark Matter
rock
Pearl Jam

Dark Matter

Pearl Jam lijkt er weer zin in te hebben. De laatste door de pandemie uitgestelde Gigaton-shows werden vorig jaar nog ...
The Tortured Poets Department
pop
Taylor Swift

The Tortured Poets Department

OOR-collega Thomas Snoeijs noemde Taylor Swift onlangs ‘de grote winnaar van de wereldwijde aandachtseconomie’. Een betere omschrijving van de Amerikaanse ...

Black Midi covert Taylor Swift en King Crimson