nieuwe muziek

Blink-182 brengt in oktober reünieplaat 'One More Time' uit

Daar zijn ze weer, Blink-182. Wederom herenigend nadat Tom DeLonge in 2015 voor de tweede keer uit de band stapte. Ze zijn al flink aan het toeren, met onder andere een veelbesproken headlinerset op Coachella, en deze week werd ook een nieuw album aangekondigd: One More Time.

De eerste plaat met Tom DeLonge sinds Neighborhoods (2011) verschijnt op 20 oktober. Zeventien nieuwe tracks rondom de thema’s tragedie, triomf en broederschap. Dat laatste komt al duidelijk naar voren in de nu uitgebachte titeltrack.

‘It shouldn’t take a sickness / Or airplanes falling out the sky’, zingt Mark Hoppus, verwijzend naar de twee gebeurtenissen die de band weer samenbrachten: hijzelf kreeg in 2021 te horen dat hij kanker had en drummer Travis Barker was in 2008 betrokken bij een vliegtuigcrash waarbij vier mensen het leven lieten.

Tegelijk met de ingetogen titeltrack One More Time heeft de band ook het meer punky More Than You Know gedeeld. Eerder verscheen al de single Edging. Op 8 oktober speelt Blink-182 in een reeds uitverkochte Ziggo Dome.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Madonna bewijst vriend en vijand opnieuw het tegendeel in Ziggo Dome
concert

Madonna bewijst vriend en vijand opnieuw het tegendeel in Ziggo Dome

Bestaat er al zoiets als Madonna’s paradox? Hoe je iedere keer verwacht dat een van de grootste popsterren op aarde ...
The Pogues-zanger Shane MacGowan (1957-2023) overleden
in memoriam

The Pogues-zanger Shane MacGowan (1957-2023) overleden

Als zanger, liedjesschrijver en tekstdichter van The Pogues loodste Shane MacGowan de Ierse muziektraditie richting 21ste eeuw ...
OOR's Eindlijst 2023: dit zijn de 20 beste albums van het jaar
lijst

OOR’s Eindlijst 2023: dit zijn de 20 beste albums van het jaar

Het is weer zover: 55 popjournalisten, radio-dj’s en prominente muziekvolgers stuurden hun top 10 in en het beste album van ...

Blink-182 brengt in oktober reünieplaat 'One More Time' uit (nieuwe muziek) | OOR