nieuws
Pop

Bob Dylan haalt Nobelprijs toch op

Bob Dylan kreeg op 13 oktober de Nobelprijs voor de Literatuur. De zanger liet weten ‘vereerd’ te zijn, maar haalde prijs niet op. Daar komt dit weekend verandering in. De zelfverklaarde poet laureate of rock & roll speelt een concert in Stockholm en combineert dit met het ophalen van zijn Nobeldiploma en medaille, zo laat de secretaris van het comité weten.

‘Het goede nieuws is dat de Zweedse Academie en Bob Dylan besloten hebben elkaar dit weekend te ontmoeten. De Academie zal dan het Nobelprijsdiploma en de medaille overhandigen, en hem feliciteren met zijn Nobelprijs voor Literatuur’, zo is te lezen op de website van de prijs.

Op 31 maart verschijnt een gloednieuw driedubbelalbum van Bob Dylan dat Triplicate gaat heten. Op de platen staan maar liefst dertig nieuwe opnames van Amerikaanse klassiekers. Van 16 t/m 18 april staat meneer Dylan drie keer in de Afas Live in Amsterdam.

Foto: William Claxton

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

nieuws

Word lid van Club OOR en kies je welkomstgeschenk!

Als je nu een abonnement neemt op OOR, word je niet alleen automatisch lid van Club OOR - waarmee je jaarlijks ...
concert
Kaleo

Kaleo kampt met geloofwaardigheids-probleem

‘Looked the devil in the eye. The devil’s gonna make me a free man’, begint Jökull Júlíusson, frontman van Kaleo ...
nieuws
Stone Temple Pilots

Stone Temple Pilots verwelkomen nieuwe zanger

De Stone Temple Pilots zijn weer actief. Gisterenavond presenteerde de band een nieuwe zanger. Zijn naam is Jeff Gutt, bekend van de ...