nieuws

Brian Eno brengt audiovisuele installatie naar Amsterdam

‘Een wereld waar digitale beelden over de werkelijkheid liggen en de grens tussen de fysieke en virtuele omgeving verdwijnt.’ Dat is Bloom: Open Space, een bijzondere audiovisuele installatie die mede werd ontwikkeld door producer/ambientpionier Brian Eno en eind februari te ‘beleven’ is in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Brian Eno, al zijn hele carrière op zoek naar de grenzen tussen muziek, omgevingsgeluid en visuele kunst, ontwikkelde in 2008 samen met muzikant en software-designer Peter Chilvers de muziek-app Bloom. Nu komen ze met een totaal vernieuwde versie daarvan en die presenteren ze in Amsterdam. Bezoekers stappen straks met een zogeheten HoloLens de installatie binnen, waarbij ze compleet omringd worden door schermen en geluid. Net als bij de oorspronkelijke app kunnen ze vervolgens met simpele handgebaren de meest ingewikkelde patronen en unieke melodieën creëren.

De Bloom: Open Space-installatie is van 21 t/m 25 februari van 14.00 tot 22.00 uur open voor publiek in het Transformatorhuis op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Check de website voor meer informatie (ook over ticketverkoop) en de video om alvast een, eh, beeld te krijgen. Een Q&A met Brian Eno, waarin hij vertelt over het project, vind je hier.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Look Now
album
Elvis Costello & The Imposters

Look Now

Dat was even schrikken, het optreden van Elvis Costello deze zomer in de tuin van Paleis Soestdijk. Aan inzet en ...
Car Seat Headrest
Club OOR
Car Seat Headrest

Car Seat Headrest

Club OOR presenteert Car Seat Headrest op 14 november in TivoliVredenburg (Utrecht). Ben je OOR-abonnee en wil je hier gratis ...
Christine And The Queens op weg naar een poprevolutie
concert
Christine And The Queens

Christine And The Queens op weg naar een poprevolutie

Net als Anohni, Arca of Perfume Genius (om wat recente voorbeelden te noemen) ziet de Franse popster Christine gender als ...

Brian Eno brengt audiovisuele installatie naar Amsterdam (nieuws) | OOR