nieuws

Brian Eno brengt audiovisuele installatie naar Amsterdam

‘Een wereld waar digitale beelden over de werkelijkheid liggen en de grens tussen de fysieke en virtuele omgeving verdwijnt.’ Dat is Bloom: Open Space, een bijzondere audiovisuele installatie die mede werd ontwikkeld door producer/ambientpionier Brian Eno en eind februari te ‘beleven’ is in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Brian Eno, al zijn hele carrière op zoek naar de grenzen tussen muziek, omgevingsgeluid en visuele kunst, ontwikkelde in 2008 samen met muzikant en software-designer Peter Chilvers de muziek-app Bloom. Nu komen ze met een totaal vernieuwde versie daarvan en die presenteren ze in Amsterdam. Bezoekers stappen straks met een zogeheten HoloLens de installatie binnen, waarbij ze compleet omringd worden door schermen en geluid. Net als bij de oorspronkelijke app kunnen ze vervolgens met simpele handgebaren de meest ingewikkelde patronen en unieke melodieën creëren.

De Bloom: Open Space-installatie is van 21 t/m 25 februari van 14.00 tot 22.00 uur open voor publiek in het Transformatorhuis op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Check de website voor meer informatie (ook over ticketverkoop) en de video om alvast een, eh, beeld te krijgen. Een Q&A met Brian Eno, waarin hij vertelt over het project, vind je hier.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nu met nog meer keus!
abo-actie

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nu met nog meer keus!

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34,-) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit. We ...
Lokerse Feesten dag 5: The Pretenders, Novastar en Triggerfinger
concert
The Pretenders

Lokerse Feesten dag 5: The Pretenders, Novastar en Triggerfinger

De Lokerse Feesten staan er om bekend regelmatig sterren uit het verleden opnieuw een podium te bieden om ze te ...
Dave Grohl lanceert PLAY, een tweedelige mini-documentaire
nieuws
Foo Fighters

Dave Grohl lanceert PLAY, een tweedelige mini-documentaire

Foo Fighters-frontman Dave Grohl heeft PLAY online gezet. PLAY is een tweedelige mini-documentaire waarin Grohl in 23 minuten een nummer ...

Brian Eno brengt audiovisuele installatie naar Amsterdam (nieuws) | OOR