nieuws

Brian Eno brengt audiovisuele installatie naar Amsterdam

‘Een wereld waar digitale beelden over de werkelijkheid liggen en de grens tussen de fysieke en virtuele omgeving verdwijnt.’ Dat is Bloom: Open Space, een bijzondere audiovisuele installatie die mede werd ontwikkeld door producer/ambientpionier Brian Eno en eind februari te ‘beleven’ is in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Brian Eno, al zijn hele carrière op zoek naar de grenzen tussen muziek, omgevingsgeluid en visuele kunst, ontwikkelde in 2008 samen met muzikant en software-designer Peter Chilvers de muziek-app Bloom. Nu komen ze met een totaal vernieuwde versie daarvan en die presenteren ze in Amsterdam. Bezoekers stappen straks met een zogeheten HoloLens de installatie binnen, waarbij ze compleet omringd worden door schermen en geluid. Net als bij de oorspronkelijke app kunnen ze vervolgens met simpele handgebaren de meest ingewikkelde patronen en unieke melodieën creëren.

De Bloom: Open Space-installatie is van 21 t/m 25 februari van 14.00 tot 22.00 uur open voor publiek in het Transformatorhuis op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Check de website voor meer informatie (ook over ticketverkoop) en de video om alvast een, eh, beeld te krijgen. Een Q&A met Brian Eno, waarin hij vertelt over het project, vind je hier.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Wide Awake!
album
Parquet Courts

Wide Awake!

Was Wide Awake! een debuut geweest, hadden we dan van een klassieker gesproken? Parquet Courts’ vijfde – zevende als je ...
Win tickets voor Screaming Females in Sugarfactory
winactie
Screaming Females

Win tickets voor Screaming Females in Sugarfactory

Aanstaande zondag 27 mei in de Sugarfactory in Amsterdam: Screaming Females! Ouderwetse punrock uit New Jersey, gespeeld door een band ...
Part Of The Light
album
Ray LaMontagne

Part Of The Light

In veel jaarlijstjes trof je ‘m niet aan, maar Ouroboros, de laatste plaat van Ray LaMontagne, werd ten tijde van ...

Brian Eno brengt audiovisuele installatie naar Amsterdam (nieuws) | OOR