nieuws

Brian Eno brengt audiovisuele installatie naar Amsterdam

‘Een wereld waar digitale beelden over de werkelijkheid liggen en de grens tussen de fysieke en virtuele omgeving verdwijnt.’ Dat is Bloom: Open Space, een bijzondere audiovisuele installatie die mede werd ontwikkeld door producer/ambientpionier Brian Eno en eind februari te ‘beleven’ is in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Brian Eno, al zijn hele carrière op zoek naar de grenzen tussen muziek, omgevingsgeluid en visuele kunst, ontwikkelde in 2008 samen met muzikant en software-designer Peter Chilvers de muziek-app Bloom. Nu komen ze met een totaal vernieuwde versie daarvan en die presenteren ze in Amsterdam. Bezoekers stappen straks met een zogeheten HoloLens de installatie binnen, waarbij ze compleet omringd worden door schermen en geluid. Net als bij de oorspronkelijke app kunnen ze vervolgens met simpele handgebaren de meest ingewikkelde patronen en unieke melodieën creëren.

De Bloom: Open Space-installatie is van 21 t/m 25 februari van 14.00 tot 22.00 uur open voor publiek in het Transformatorhuis op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Check de website voor meer informatie (ook over ticketverkoop) en de video om alvast een, eh, beeld te krijgen. Een Q&A met Brian Eno, waarin hij vertelt over het project, vind je hier.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Twin Fantasy
album
Car Seat Headrest

Twin Fantasy

Razend benieuwd was ik naar de volgende stap van Will Toledo, en het is een verrassende geworden. Na meer dan ...
Het warme Britpopbad van The Charlatans
concert
The Charlatans

Het warme Britpopbad van The Charlatans

In het kader van een kort Europees toertje maakt The Charlatans weer eens een tussenstop in Nederland. Het laatste staartje promotie ...
OOR-verhaal wint Jip Golsteijn Journalistiekprijs
nieuws

OOR-verhaal wint Jip Golsteijn Journalistiekprijs

Thomas Snoeijs heeft de Jip Golsteijn Journalistiekprijs gewonnen voor zijn interview met Iggy Pop en Josh Homme uit OOR van maart ...

Brian Eno brengt audiovisuele installatie naar Amsterdam (nieuws) | OOR