nieuws

Cancer Bats zetten nieuwe single Old Blood online

De eerste single van het nieuwe album van de Canadese hardcore-punks Cancer Bats is online verschenen. Old Blood komt van het vierde studio-album van de band, Dead Set On Living, dat komende lente moet verschijnen. Het nieuwe album van Cancer Bats moet flink verschillen van de vorige releases, onlangs liet frontman Liam Cornier nog weten dat Fleet Foxes een prominente invloed is op het nieuwe album.

‘Op veel manieren worden we heel erg geïnspireerd door niet-metal bands. Voor mij persoonlijk is het zo dat ik graag naar andere dingen [bands] kijk omdat ik op het gebied van teksten geen standaard hardcore-album wil maken,’ vertelde Cornier aan Spinner. ‘Dus luister ik veel indie-rock en ik ben super enthousiast over veel van die muziek. Helplessness Blues van Fleet Foxes bijvoorbeeld.’ Toch zal er niet al te veel veranderen aan de sound van de band. ‘Ik hou van wat we doen. Ik wil niet dat we dit album maken en proberen Muse te zijn of onzelf te overstrekken om andere dingen te doen. Ik ga bijvoorbeeld geen cleane zangpartijen opnemen zodat we op de radio kunnen worden gedraaid.’

Eerder lieten de bandleden ook al weten dat het nieuwe album ‘een feestje’ moet worden. ‘We kijken er als volgt naar: Laten we dit album het ultieme feestje maken op elke manier waarop we weten dat Cancer Bats fans helemaal los willen gaan. Ik vind het fucking geweldig om deze songs elke avond te spelen. Dat is het gevoel waar we voor gaan,’ vertelde Cornier aan NME. Een exacte releasedatum voor het album is nog niet bekend, de verwachting is in ieder geval dat er een flinke tour op stapel staat om de plaat te promoten. Het nummer Old Blood is hieronder te beluisteren.


Foto: Jess Baumung

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Best Kept Secret: Nick Cave, Big Thief, The Strokes e.a.
nieuws

Best Kept Secret: Nick Cave, Big Thief, The Strokes e.a.

Kort na Down The Rabbit Hole komt ook Best Kept Secret met zijn eerste namen voor 2022, met The Strokes, ...
'Get Back': een feestmaal voor Beatle-idioten (Disney+)
serie

‘Get Back’: een feestmaal voor Beatle-idioten (Disney+)

Paul McCartney jamt wat op zijn bas. Ringo Starr en George Harrison zitten tegenover ‘m. Het is de vierde dag ...
Brilliant Adventure (1992-2001)
album
David Bowie

Brilliant Adventure (1992-2001)

Aan het slot van de recensie van de vórige editie uit de reeks ‘career spanning box sets’, 'Loving The Alien' ...

Cancer Bats zetten nieuwe single Old Blood online (nieuws) | OOR