nieuws
Soul/r&b

Charles Bradley zegt tournee af wegens ziekte

Charles Bradley heeft zijn huidige tournee afgezegd vanwege ziekte. De 67-jarige zanger lijdt aan maagkanker, dit meldt hij via zijn Facebookpagina. De komende maanden ondergaat de soulzanger behandeling.

De zanger is was op tournee met zijn laatste album Changes. Hij had optredens gepland staan tot januari 2017, waaronder shows in Rotterdam, Heerlen en Nijmegen. Deze optredens worden verschoven naar een later tijdstip, meldt Bradley.

Bradley begon zijn carrière als een James Brown-imitator en trad op sinds de jaren 60. Begin deze eeuw nam ging hij eigen nummers schrijven, die uitkwamen op debuutalbum No Time For Dealing in 2011. Sindsdien heeft hij met zijn band His Extraordinaires veel succes geboekt enondertussen drie albums onder uitgebracht.

Derde album Changes kwam op 1 april van dit jaar uit. In een recensie van het album schrijft OOR: ‘De veteraan staat voor liefde en verdraagzaamheid en bezingt dat waar hij kan, met zijn unieke, diep gerafelde soulstem die ondanks het vele toeren van de laatste jaren nog in prima conditie verkeert. Het maakt hem tot een van de meest opmerkelijke en bewonderenswaardige artiesten in het huidige poplandschap.’

Foto: Daniël de Borger

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!
abo-actie

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34,-) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit. We ...
Simulation Theory
album
Muse

Simulation Theory

De tijd dat de internationale pers laaiend enthousiast stond te wachten op een nieuw album van Muse is al een ...
The Beatles (The White Album)
album
The Beatles

The Beatles (The White Album)

In februari 1968 trokken The Beatles naar Rishikesh in India om daar deel te nemen aan een cursus meditatie bij ...

Charles Bradley zegt tournee af wegens ziekte (nieuws) | OOR