nieuws
Soul/r&b

Charles Bradley zegt tournee af wegens ziekte

Charles Bradley heeft zijn huidige tournee afgezegd vanwege ziekte. De 67-jarige zanger lijdt aan maagkanker, dit meldt hij via zijn Facebookpagina. De komende maanden ondergaat de soulzanger behandeling.

De zanger is was op tournee met zijn laatste album Changes. Hij had optredens gepland staan tot januari 2017, waaronder shows in Rotterdam, Heerlen en Nijmegen. Deze optredens worden verschoven naar een later tijdstip, meldt Bradley.

Bradley begon zijn carrière als een James Brown-imitator en trad op sinds de jaren 60. Begin deze eeuw nam ging hij eigen nummers schrijven, die uitkwamen op debuutalbum No Time For Dealing in 2011. Sindsdien heeft hij met zijn band His Extraordinaires veel succes geboekt enondertussen drie albums onder uitgebracht.

Derde album Changes kwam op 1 april van dit jaar uit. In een recensie van het album schrijft OOR: ‘De veteraan staat voor liefde en verdraagzaamheid en bezingt dat waar hij kan, met zijn unieke, diep gerafelde soulstem die ondanks het vele toeren van de laatste jaren nog in prima conditie verkeert. Het maakt hem tot een van de meest opmerkelijke en bewonderenswaardige artiesten in het huidige poplandschap.’

Foto: Daniël de Borger

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
Compilatie Chris Cornell aangekondigd
nieuws
Chris Cornell

Compilatie Chris Cornell aangekondigd

Op 16 november verschijnt er een uitgebreide compilatie van de overleden Chris Cornell. Het album, simpelweg Chris Cornell genaamd, is bedoeld als ...

Charles Bradley zegt tournee af wegens ziekte (nieuws) | OOR