nieuws

Christine And The Queens introduceert Chris in nieuwe korte film

Op 21 september verschijnt Chris, het tweede album van de Franse Christine And The Queens. De afgelopen maanden bracht de zangeres, die eigenlijk Héloïse Letissier heet, al een aantal Engels- en Franstalige singles uit. Maar wie of wat is Chris eigenlijk? Een fictief personage, een alter-ego, een concept? In een nieuwe korte film, Apple Music Presents: Chris, legt Letissier het uit.

‘Identiteit is een constante constructie, die moet je hele tijd opnieuw evalueren en opnieuw definiëren’, zegt Letissier. ‘Chris houdt eigenlijk in dat ik me comfortabel voel in de puinhoop.’ De korte film werpt een licht op de creatie van het nieuwe album. Ook bespreekt de zangeres haar kijk op vrouwelijkheid en homoseksualiteit.

De première van de film is op 13 september in Parijs. Vanaf 14 september is hij te zien via Apple Music. De singles Girlfriend, Doesn’t Matter, 5 Dollars en La Marcheuse zijn al te beluisteren.

Foto: Suffo Moncloa

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Kijken: Dave Grohl zingt liedje met zijn vrienden Elmo en Big Bird
video

Kijken: Dave Grohl zingt liedje met zijn vrienden Elmo en Big Bird

Dave Grohl was te gast in Sesamstraat. Ter plaatse rekruteerde hij twee nieuwe rockvriendjes om met hen het nummer Here ...
'Een carrière lang de horror van het leven in muziek proberen te vangen en dan gebeurt je dit'
achtergrond

‘Een carrière lang de horror van het leven in muziek proberen te vangen en dan gebeurt je dit’

‘Rock & roll is dood, morsdood.’ Ghosteen kan dan wel overal vijf sterren krijgen, dát was wel mooi de eerste ...
tool press 2019
nieuws

Tool brengt ‘Fear Inoculum’ opnieuw uit in goedkopere versie

Na een uitgebreide cd-box eerder dit jaar brengt Tool nu een tweede uitvoering uit van Fear Inoculum. Een budgetversie, zeg ...

Christine And The Queens introduceert Chris in nieuwe korte film (nieuws) | OOR