nieuws

Christine And The Queens introduceert Chris in nieuwe korte film

Op 21 september verschijnt Chris, het tweede album van de Franse Christine And The Queens. De afgelopen maanden bracht de zangeres, die eigenlijk Héloïse Letissier heet, al een aantal Engels- en Franstalige singles uit. Maar wie of wat is Chris eigenlijk? Een fictief personage, een alter-ego, een concept? In een nieuwe korte film, Apple Music Presents: Chris, legt Letissier het uit.

‘Identiteit is een constante constructie, die moet je hele tijd opnieuw evalueren en opnieuw definiëren’, zegt Letissier. ‘Chris houdt eigenlijk in dat ik me comfortabel voel in de puinhoop.’ De korte film werpt een licht op de creatie van het nieuwe album. Ook bespreekt de zangeres haar kijk op vrouwelijkheid en homoseksualiteit.

De première van de film is op 13 september in Parijs. Vanaf 14 september is hij te zien via Apple Music. De singles Girlfriend, Doesn’t Matter, 5 Dollars en La Marcheuse zijn al te beluisteren.

Foto: Suffo Moncloa

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
De nieuwe <span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

De nieuwe OOR is uit! Met U2 (exclusief!), Sophie Straat, Inhaler, Orbital, Roger Waters, Naaz, Lankum, The Vices, The Beach ...
Damien Rice zoekt voorzichtig nieuwe wegen in Carré
concert

Damien Rice zoekt voorzichtig nieuwe wegen in Carré

Damien Rice had meer verleden dan heden om ten tonele te brengen in Carré. ‘Prachtig, prachtig’, verzuchtte het publiek. Maar ...

Christine And The Queens introduceert Chris in nieuwe korte film (nieuws) | OOR