nieuws

Chromatics brengt onverwacht nieuw album 'Closer to Grey' uit

Al in 2014 werd er een nieuw album van Chromatics aangekondigd: Dear Tommy. Verschillende nummers werden uitgebracht. En toen werd het stil. Tot dinsdagavond. Toen bracht de band opeens een heel ander album uit: Closer to Grey.

Daarmee is er eindelijk een opvolger van het veelgeprezen Kill for Love uit 2012, nummer 13 in OOR’s eindlijst van dat jaar. Eerder verschenen er berichten dat bandlid en producer Johnny Jewel het beoogde Dear Tommy weggooide na een bijna-dood-ervaring en het hele spul opnieuw op wilde nemen. Dat lijkt nu dus een nieuwe plaat geworden.

Chromatics speelde voor het laatst in Nederland in juni 2013, toen in de Melkweg. Onze verslaggever zag toen een overdonderende show. 30 oktober staat de band in Paradiso, Amsterdam en een dag eerder in Trix, Antwerpen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

The Libertines
Club OOR
The Libertines

The Libertines

Lees alle inter­views, achter­grond­verhalen, recensies, columns en agenda­tips van OOR nu ook op OOR.NL. Exclusief voor abonnees. ABONNEE EN WIL ...
Nick Cave and the Bad Seeds naar Ziggo Dome en Sportpaleis
nieuws

Nick Cave and the Bad Seeds naar Ziggo Dome en Sportpaleis

Nick Cave gaat - naast zijn eerder aangekondigde Conversation-avonden - op tournee met de Bad Seeds in 2020. Op 29 ...
OOR viert zijn 1000e editie! Een historie in honderdtallen
nieuws

OOR viert zijn 1000e editie! Een historie in honderdtallen

Duizend bommen en granaten, het is zover! Zo luidde ongeveer de vreugdekreet afgelopen zomer, toen een vage notie (‘Zouden we ...

Chromatics brengt onverwacht nieuw album 'Closer to Grey' uit (nieuws) | OOR