nieuws

Chuck Berry (90) overleden

Rock & Roll-legende Chuck Berry is overleden. De zanger/gitarist overleed gisteren in zijn huis in Missouri. De uitvinder van de duckwalk is 90 jaar geworden.

Chuck Berry was samen met Elvis Presley en Jerry Lee Lewis een van de grondleggers van de rock & roll. Hij combineerde toen populaire genres als country en blues met r&b en rock. De zanger had hits met songs als Johnny B Goode, Roll Over Beethoven, Maybellene en No Particular Place To Go. Zijn nummers werden ontelbare keren gecoverd, onder meer door The Rolling Stones en The Beatles.

In 2008 stond hij nog samen met oud-Stones Mick Tayler en Bill Wyman in de Heineken Music Hall. Op zijn 90ste verjaardag, in oktober vorig jaar, werd aangekondigd dat er in 2017 een nieuw album van Berry zou verschijnen, Chuck, zijn eerste in 38 jaar (inmiddels is de releasedatum daarvan bekend: 16 juni). Nadat zijn dood gisteravond laat bekend werd, eerden beroemdheden als Ringo Starr, Mick Jagger en Bruce Springsteen hem al snel via Twitter.
Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

nieuws

Word lid van Club OOR en kies je welkomstgeschenk!

Als je nu een abonnement neemt op OOR, word je niet alleen automatisch lid van Club OOR - waarmee je jaarlijks ...
concert
Prophets Of Rage

Prophets Of Rage: voor al uw feesten en partijen

Wie vandaag de dag om zich heen kijkt, ziet waarschijnlijk genoeg om boos over te worden. Sterker nog, bijna iedereen ...
nieuws
Nick Cave

Nick Cave eerste bevestiging Rock Werchter 2018

Nick Cave & The Bad Seeds zijn de eerste bevestiging voor Rock Werchter 2018. Het Vlaamse festival vindt volgend jaar ...