luisteren

Coldplay deelt nieuwe single 'My Universe' met BTS

Coldplay en de Koreanse boyband BTS? Ja, niets is te gek voor Chris Martin en zijn band anno 2021. De nieuwe single van Music of the Spheres (15 oktober) wordt zowel in het Engels als in het Koreaans gezongen.

My Universe is, net als de eerdere hitsingle Higher Power, opgenomen met popproducer Max Martin, die al jaren het geluid van de hitparade bepaalt, van Baby One More Time (Britney Spears) tot Blinding Lights (The Weeknd).

Zondag brengen Coldplay en BTS ook de documentaire Inside My Universe uit, waarvan de inhoud nog onbekend is. BTS, de meest succesvolle act van de hypercommerciële K-pop-stroming, zoekt wel vaker samenwerkingen met grote Westerse popacts, zoals eerder Halsey, Steve Aoki en The Chainsmokers.

Naast My Universe, Higher Power en de eveneens verschenen single Coloratura bestaat de nogal onconventionele tracklist van de nieuwe Coldplay veelal uit emoji’s in plaats van titels, zoals ❤️ en 🌎. Het laatste album van Coldplay is het met een Grammy bekroonde Everyday Life (2019).

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Coldplay deelt nieuwe single 'My Universe' met BTS (luisteren) | OOR