nieuws

Coldplay ziet Aliens

Coldplay heeft weer een nieuw nummer van hun volgende week te verschijnen EP Kaleidoscope uitgebracht.  De bekende Britse muzikant en producer Brian Eno werkte mee aan A L I E N S.

In A L I E N S wordt de vluchtelingenproblematiek geadresseerd. De geanimeerde video, die werd gemaakt door Ben Jones, laat vier kleurrijke karakters zien in een vlucht door het universum. Opbrengsten van de track gaan naar de Migrant Offshore Aid Station (MOAS), die missies opzet om vluchtelingen uit vijandige gebieden te redden.

Brian Eno schreef mee en produceerde het nummer gedeeltelijk met de hulp van Mark Dravs. Eno werkte ook mee aan Coldplay’s albums Mylo Xyloto uit 2011 en Viva la Vida uit 2008. Ook creëerde hij laatst nog een app voor Coldplay. Wanneer Hypnotised speelt, kunnen gebruikers van de app zelf een nieuw deuntje ontwikkelen gebaseerd op de pianomelodie van de song.

De EP Kaleidoscope geldt als een kleine toevoeging voor de langspeler A Head Full of Dreams uit 2015 en komt uit op 14 juli. Eerder deelde Coldplay All I Can Think About Is You en Hypnotised.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen lp of cd-pakket!
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen lp of cd-pakket!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Shame, ...
OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van deze maand
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van deze maand

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
Hand in hand: de bloeiende underground van Rotterdam
reportage

Hand in hand: de bloeiende underground van Rotterdam

Onze verslaggever-ter-plaatse deed een ‘rondje Rotterdam’, sprak met vaste waarden en nieuwe namen en ging op zoek naar het geheim ...

Coldplay ziet Aliens (nieuws) | OOR