nieuws

Coldplay ziet Aliens

Coldplay heeft weer een nieuw nummer van hun volgende week te verschijnen EP Kaleidoscope uitgebracht.  De bekende Britse muzikant en producer Brian Eno werkte mee aan A L I E N S.

In A L I E N S wordt de vluchtelingenproblematiek geadresseerd. De geanimeerde video, die werd gemaakt door Ben Jones, laat vier kleurrijke karakters zien in een vlucht door het universum. Opbrengsten van de track gaan naar de Migrant Offshore Aid Station (MOAS), die missies opzet om vluchtelingen uit vijandige gebieden te redden.

Brian Eno schreef mee en produceerde het nummer gedeeltelijk met de hulp van Mark Dravs. Eno werkte ook mee aan Coldplay’s albums Mylo Xyloto uit 2011 en Viva la Vida uit 2008. Ook creëerde hij laatst nog een app voor Coldplay. Wanneer Hypnotised speelt, kunnen gebruikers van de app zelf een nieuw deuntje ontwikkelen gebaseerd op de pianomelodie van de song.

De EP Kaleidoscope geldt als een kleine toevoeging voor de langspeler A Head Full of Dreams uit 2015 en komt uit op 14 juli. Eerder deelde Coldplay All I Can Think About Is You en Hypnotised.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Krijg een gratis lp-pakket bij je OOR-abonnement
bij een half jaar

Krijg een gratis lp-pakket bij je OOR-abonnement

Neem nu een halfjaar- (€34) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze muziekpakket uit. We hebben de ...
OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment
Elftal

OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen volgens de redactie. Dit is ...
De nieuwe OOR is uit! Bestel 'm nu in onze shop
OOR-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

Bestel de nieuwe OOR, met Queens Of The Stone Age, Christine And The Queens, Noel Gallagher, Altın Gün, Brutus & ...

Coldplay ziet Aliens (nieuws) | OOR