nieuws

Concerten die je deze week niet mag missen

Het is de week van Eurosonic-Noorderslag. En toch zijn er voor de muziekliefhebber die niet naar Groningen afreist genoeg alternatieven. Dit zijn wat ons betreft de hoogtepunten van de komende week.

Black Honey

Waar en wanneer:
woensdag 13 januari, Paradiso, Amsterdam.

Wat:
Het Engelse plaatsje Brighton blijkt een ware broedplaats voor muzikaal talent te zijn. Onder meer The Kooks, Blood Red Shoes en Royal Blood zijn succesvolle bands die hier vandaan komen en wie weet kunnen we Black Honey binnenkort ook toevoegen aan dit rijtje succesverhalen. Aan de catchy garagerock die het viertal maakt zal het niet liggen. Gebrek aan charisma hebben ze ook niet, vooral met dank aan frontvrouw Izzy Bee.

Oscar + Hooton Tennis Club + Canshaker Pi

Waar en wanneer:
donderdag 14 januari, Ekko, Utrecht

Wat:
Drie artiesten die het wel eens zou kunnen maken in 2016 op één avond. Oscar maakt stemmige pop die wel wat aan het solowerk van Damon Albarn doet denken. De leden van Hooton Tennis Club (ook te zien op Eurosonic) zijn liefhebbers van bands als Pavement en Supergrass en dat is terug te horen in de aanstekelijk rammelende sound van het viertal. Canshaker Pi bestaat onder anderen uit leden van Paolio Superspeed Donkey en maakt volgens labelgenoot Tim Knol ‘belachelijk goede garagerock’. Wij geven hem gelijk.

Eefje de Visser

Waar en wanneer:
Donderdag 14 januari, Fluor, Amersfoort. Vrijdag 15 januari, De Neushoorn, Leeuwarden.

Wat:
Eefje de Visser behoeft eigenlijk geen introductie. Met het pas verschenen Nachtlicht leverde de zangeres alweer haar derde album af. OOR was er erg over te spreken. ‘Op het schitterende Nachtlicht laat ze horen niet bang te zijn een nieuwe weg in te slaan zonder daarbij haar eigenheid te verliezen.’, schreef OOR-recensent Mieke Atema. In maart volgt een uitgebreide clubtour, maar wie zo lang niet wil wachten kan nog terecht bij deze twee shows.

Dilly Dally

Waar en wanneer:
Vrijdag 15 januari, De Nieuwe Anita, Amsterdam. Zaterdag 16 januari, Stroomhuis, Eindhoven.
Wat: Viertal uit Toronto dat voor grungy indierock zorgt. De hese stem van frontvrouw Katie Monks gaat geweldig samen met de gruizige instrumentatie. Het in oktober verschenen debuutalbum Sore staat vol met knallers en stond op het jaarlijstje van menig alternatief muziekblog.

Door Reinier van der Zouw / Foto: Paul Barendregt

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic
festival

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic

Voor festivalbezoekers die gelukszoekers zijn viel er zaterdag wel heel veel te halen op TW Classic. Wat kan een dagje ...
George Kooymans: 'Jullie zijn nog niet van me af'
interview
golden earring

George Kooymans: ‘Jullie zijn nog niet van me af’

‘Met George!’, klinkt het monter, aan de andere kant van de lijn. Slechts eenmaal ging de telefoon over en de ...
Fans trekken The Specials erdoorheen in Paradiso
concert
the special

Fans trekken The Specials erdoorheen in Paradiso

Nee, de voortekenen zijn niet echt heel goed te noemen. Sterker, we houden een beetje ons hart vast voor het ...

Concerten die je deze week niet mag missen (nieuws) | OOR