nieuws

Conor Oberst deed auditie voor Inside Llewyn Davis

In de nieuwste film van het befaamde regisseursduo Joel en Ethan Coen vertolkt acteur Oscar Isaac met verve de hoofdrol. Conor Oberts, leadzanger van Bright Eyes, deed tevergeefs een gooi naar het personage van de aan lager wal geraakte folkartiest.

Met Isaac in de hoofdrol werd de film bijzonder goed ontvangen. Zo won Inside Llewyn Davis de Grand Prix Award, de op een na hoogste onderscheiding op het filmfestival van Cannes. Na positieve kritieken lijkt de film tevens een serieuze kanshebber te zijn voor de Oscars. Oberst laat weten dat er geen sprake is van jaloezie en dat hij zelfs opgelucht is dat hij het niet is geworden, doelend op de alom geprezen acteerprestatie van Isaac. In de film, die is gebaseerd op het boek The Mayor Of MacDougal Street van de New Yorkse folkzanger Dave van Ronk, zijn naast Isaac zijn ook John Goodman, Carey Mulligan en Justin Timberlake te zien.

Ondanks het mislopen van de rol is een carrière als acteur voor Oberst niet ondenkbaar. Bright Eyes staat voor de singer-songwriter uit Omaha, Nesbraska al enige tijd op een laag pitje. Ook zijn laatste solo-album dateert alweer uit 2009.

Foto Jelmer de Haas

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. We hebben de keuze uit ...
OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
'Vergeleken met de Britten is Famke maar braafjes'
muziek in coronatijd

‘Vergeleken met de Britten is Famke maar braafjes’

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist Hooijer de ontwikkelingen in de ...

Conor Oberst deed auditie voor Inside Llewyn Davis (nieuws) | OOR